Грешките при прилагане на коректор

Въпреки че лесен за нанасяне, коректорът може да се превърне във враг на красивата визия и то поради грешките които правим в прилагането му
 

Разтягаш кожата

Поставяй  коректора само с пръсти с леки потупващи движения, без да разтягаш кожата. По този начин коректорът се задържа на мястото си и няма видими следи от нанасянето му. Този продукт е създаден да прикрива недостатъците по кожата, а не да акцентира върху тях.

Не съобразяваш коректора с нуждите на кожата ти

Най-важното при избора на подходящ коректор е съобразяването на цвета му с цвета и типа кожа. Избирай коректор според нуждите на кожата ти. Корекотрите с гъста, матова формула се използват за прикриване на пъпки и петна по кожата, а след тях е препоръчително използване на компактна пудра. От друга страна, течните коректори са подходящи за прикриване на тъмните кръгове под очите и тяхната формула е по-лека, което ги прави изключително удобни за нанасяне. Те се нанасят с помощта на специални четки или апликатори.

Color correcting

Различните цветове коректор са предназначени за различни нужди на кожата. Избирай коректор в зависимост от резултата който желаеш да постигнеш. Лилавите коректори заличават пигментните петна от слънцето и луничките. Зеленият коректор се справя с зачервяванията по кожата, докато жълтият прикрива тъмните кръгове под очите.

Допълнителен съвет: Цветовите коректори винаги се нанасят преди прилагане на фон дьо тен.

Повече за: Как да избереш правилния цвят коректор?

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Age Rewind

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , коректор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Праймер - козметичен продукт, заслужаващ внимание

Може би не толкова популярен за дневен грим, но със сигурност продукт, отговорен за сияещата кожа и напълно равномерния тен. Става дума за праймера...