Грешките при нанасяне на коректор

Не веднъж сме казвали, че коректорът може да е най-добър приятел на представителките на нежния пол. Неправилно използван, той обаче може да бъде препъникамъкът, който разваля нашата цялостна визия.

Какво искаме да постигнем


Грешите, които са най-често срещани са свързани с нанасянето на коректора. Първо е важно да знаем какво искаме да постинем с него – дали искаме да прикрием несъвършенство или искаме да скулптурираме лицето. Ако прикриваме пъпчица или неравност в тена – трябва да използваме малко количество, което е поставено само върху мястото, а ако искаме да „осветим“ специфична част от лицето си – трябва да използваме апликатор, четка или бюти блендер, с който да разнесем асбсолютно равномерно и преливащо.

Коректор върху клепача

Основна грешка е нанасянето на коректор върху клепача на окото. Всеизвестно е, че по светлият цвят върху клепачите създава  визуално усещане за по-голямо и отворено око, но постигането на този ефект с коректор е недопустимо. Този продукт ще се насъбере в гънката на клепача и ще съсипе вида на макиажа ти. Това е погрешен ход, който не може да бъде лесно коригиран.

Напластяване

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Друга грешка, която дамите често допускат е да освежават грима си като напластяват коректор върху коректор. Този продукт е с гъста и много покривна консистенция, факт, който го прави абсолютно неподходящ за напластяване и използване без мярка.  Ако искаш да изглеждаш свежа трябва да оставиш коректора у дома и да го използваш с мярка.
Откриването на правилния коректор е крачката, която ще ти помогне да избегнеш много от грешките, които допускаш в желанието си да си красива. За да попаднеш на него не се страхувай да експериментираш, дори и понякога да избереш неправилното...

Повече за: Десетте заповеди на коректора

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Age Rewind

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , коректор

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Face Awards Balkan: Дигиталното козметично събитие на годината

И тази година на едно от най-вълнуващите и интересни състезания в региона беше доказано, че гримовете не само просто начин за разкрасяване на дамите...