Грешките при нанасяне на коректор

Коректорът може да бъде най-добрият ти приятел. Той е в помощ на всяка красавица, която иска да прикрие несъвършенствата си, да подчертае добрите си страни и да сложи основен акцент върху силните страни на лицето си.
В момент, в който коректорите и контурирането на лицето са теми с изключителна попуярност е време да обърнем поглед към грешките, които допускаме, когато нанасяме коректор.

Кое е първото?


Много представителки на нежния пол се питат кое е първото – фон дьо тенът или коректорът. За да избегнеш нежелана грешка, която да рефлектира върху крайния резултат на макиажа ти запомни, че редът на използване на тези два продукта зависи от крайния резултат, който целиш. Ако просто искаш да прикриеш малки точици или неравности в тена – нанеси първо коректора, а след това фон дьо тена. Така той ще изравни напълно кожата и ще я подготви за пудрата. От Maybelline създават нова палитра коректори Master Camo която ще ви помогне да сътворите чудеса върху кожата. Ако обаче искаш да контурираш лицето си - първо нанеси фон дьо тена, който ще даде приятен изравняващ ефект на кожата ти и после се съсредоточи върху контурирането посредством коректор.

Цветът е всичко!


Може да изглеждаш истински нелепо ако не съобразиш цвета на коректора си, както с цвета на кожата ти, така и с цвета на фон дьо тена. Коректорът трябва да е деликатно по-светъл от фон дьо тена, а не три или дори четири тона по-блед. Ако сгрешиш с цвета побързай да си набавиш правилния, a този го подари на приятелка. Неадекватно избраният цвят може да провали цялостната картинка по много категоричен начин.

Апликаторът


Той е от изключително голямо значение за крайния резултат, който търсиш нанасяйки коректор. Препоръчваме ти да не използваш пръстите си, а четка или така нашумялата напоследък гъбичка за гримиране – бюти блендeр. Благодарение на нея коректорът ще се разнесе абсолютно равномерно по кожата ти и ще създаде светлосенките, които искаш. Нанасянето на коректор с пръсти е основна грешка, която много представителки на нежния пол допускат.Повече за: Нанасяне на фон дьо тен за работен ден и вечерно излизане

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Master Camo Color Correcting Kit

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , коректор

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Makeup туториал: грим за всякакви поводи

Представи си, че съществува един makeup look, подходящ за всякакви поводи. Накъдето и да се запътиш, без значение дали става дума за разходка из града...