Грешки при гримиране: Зелени очи

Неслучайно изумрудените очите са толкова екзотични - само 2% от населението на света е имало привилегията да се роди със зелени очи. Точно затова с удоволствие ще споделим с теб триковете, които ще ти помогнат да подчертаеш зелените си очи по възможно най-добрия начин.

Грешки при избора на сенки за зелени очи

Когато става дума за сенки, трябва да избягваш студените нюанси, тъй като те отнемат от характерния за зелените очи чар, като това в най-голяма степен се отнася за сините нюанси. Зелените сенки също не са желателни, защото няма да имат никакъв ефект.

За максимално подчертаване на зелените очи, винаги трябва да избираш сенки, които контрастират с тях. Такива са всички нюанси на лилаво, индиго, златните и медните нюанси, както и всички други по-топли цветове. Благодарение на тези нюанси ще изпъкнат златистите точки, характерни за зелените очи.

Съвет за #dazzling ефект

Подобно на лилавото, червеното също е задължително за всички зеленооки момичета, които искат да постигнат #dazzling ефект. Пробвай и ще се убедиш. Докато експериментираш обаче имай превид, че червените кръгове около очите не са най-адекватният начин те да изпъкнат. Тук коректорът е задължителен!

Техники за опушен грим

Избягвай класическия черен опушен грим, но вариантите в други цветове са отлични. За максимален ефект ползвай контрастиращи цветове. За вечерен повод можеш да разчиташ на лилаво, а за през деня избери тъмно кафяво и бежово.

Грешки с очна линия

Стандартната черна очна линия не е най-добрият избор за зелени очи, защото ги прави по-затворени и скрива красотата им. Затова ползвай тъмнокафява или златиста очна линия, а за максимален контраст с очите - лилава очна линия. Също така ще подчертаеш зелените очи, ако нанасеш малко бяла очна линия в ъгъла на окото, защото това отваря погледа, но имай предвид, че бялото трябва да има плавен преход към сенките.

Не можеш да сбъркаш със спиралата?

Спиралата може би е единственият козметичен продукт, с който не може да се сбърка, но това не означава, че всички спирали ще имат еднакъв ефект. Препоръчваме да пробваш кафява и лилава спирала.

Грешки при ружа

Пропусни тъмния руж, който бие на бордо, особено ако си с червено червило. Вместо това нанеси розов или цвят праскова.

Червила в тези цветове не подхождат на зелени очи

Избягвай сините и черните червила. Ако искаш да изглеждаш зашеметяващо, достатъчно е да нанесеш червило, което контрастира с цвета на очите ти - червено, розово или лилаво. Не забравяй да съобразиш нюанса на червилото и с останалия грим, а не само с цвета на очите

Кои от тези грешки си допускала най-често? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Бамби визия: спиращ дъха поглед

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Colossal Big Shot

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Heroine

  Поръчайте веднага
 • L'oreal Paris Infaillible Caramels 111 A Little Chillie

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Lash Freak Mascara

 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

Свързани теми: грим , сенки за очи , очи, Urban Decay, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Фон дьо тен и серум в едно флаконче: L’Oréal Paris True Match Nude

L’Oréal Paris представя новия мултифункционален продукт True Match Nude, тониращ серум с 1% чиста хиалуронова киселина. Открий всичките му ползи...