Графична очна линия – отново на мода

Пролетта е най-подходящото време за промени както в живота, така и в грима. Ако първото нещо, което ит идва наум са пастелни цветове, романтична и нежна визия, ще ти кажем честно че много грешиш. Тази пролет обстоятелствата се променят и време е да пробваш нещо по-забележително, по-смело дори и дръзко. Очи, подчертани с черна, графична очна линия са абсолютен хит за този сезон.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

За възхищение – ефектно и смело

Черна очна линия, с модерна графична извивка е онова което ще те откъсне от монотонния вечерен грим.

Нанеси очната линия под прав ъгъл, а външният ъгъл под триъгълна форма допълни с гелообразна формула.

Графичната очна линия е страхотно допълнение към котешко око, и само една тънка черта над сгъвката на клепача придава силно сексапилна нотка към цялата визия.

Преди да започнеш, задължително нанеси основа върху клепачите, която ще задържи грима на място за по-дълго време. След това можеш да се отдадеш на въображението. Очертай няколко черти в края на клепача или две черти в стила на Клеопатра. Запълни разстоянието между двете линии за по-изразителен, котешки поглед.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Подчертани очи – а останалата част?

В тази визия акцентът е върху подчертани очи и почти негримирана кожа. Поради това е важно останалия грим да бъде по-лек и по-семпъл. Матово червило в неутрални, коралови или розови тонове и едва доловимо количество руж по скулите напълно са достатъчни. Добре оформените, плътни вежди са чудесно допълнение към визията, както и ефекта „мокра кожа“ и дискретно контурирани лицеви черти.

За завършена визия прибери косата си във висока конска опашка или кок. Ако все пак решиш да оставиш косата си свободно пусната надолу, задължително е тя да е радвна, без къдрици и вълни. Къдриците и вълните напомнят на чистота и романтика, а те не съответстват с тази авагартна и смела визия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Очна линия според формата на очите

Ако имаш големи очи, целта е да им придадеш по-издължен вид. Нанеси очна линия по горния клепач и създай котешка извивка (около един сантиметър)

Ако очите ти са малки, наблегни на външната им част. Очертай дълга линия извита в краищата на клепачите, създавайки красиво котешко око.

За вдлъбнати очи, нанасяй тънка черта възможно най-близо до корена на миглите.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Ако имаш паднали клепачи, заложи на наситено черна очна линия, която да нанесеш в горната линия на миглите.

За разделечени очи важно е да нанесеш очната линия в посока отвътре навън по цялата дължина на горния клепач и една трета от долния клепач.

Ако очите ти са близко разположени, целта е да акцентираш върху външните им ъгли. Нанеси очната линия от средата към края на клепача и извий леко краищата. Във вътрешните ъгли на окото постави бял молив за очи.

Малки хитринки за голям успех

Използвай четка с остър връх за прецизно нанасяне. Очните линии с течна формула са най-удобни за нанасяне, но същевремено изискват и голяма сръчност и прецизност. Гелообразните формили също така са предназначени за по-сръчни ръце. Ако не си достатъчно сръчно, използвай очна линия под формата на молив.

Макар че очната линия е прецизност, не бива да прекаляваме. Гримът в стил гръндж е чудесно допълнение към минималистична визия и устни в телесен цвят. Използвай суха четка с която да смекчиш извивката в краищата на клепача.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Ако нямаш търпение и достатъчно спокойна ръка, използвай триъгълна гъба за нанасяне на грим. Тя осигурява изключителна прецизност и дефиниция при очертаване.

Казано с една дума – графичната очна линия определено е твоят коз през пролетта.​​​

Прочети повече за: Сватбен грим – избор на гримьор

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick - Electroshock

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Pro Tool Foundation Stick

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Away We Glow Liquide Booster

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Поръчайте веднага

Свързани теми: очна линия, очи, стил , мода

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Топ 5 варианта за зимен маникюр

Какво най-напред ти идва наум когато си помислиш за зимата? Представяме ти нашите ти топ 5 идеи за красив зимен маникюр...