Гланц върху червило – да или не?

Всички си спомняме началото на 2000-ната, или поне тези, които тогава са били в съзнателна възраст.  То не изглеждаше никак стилистично издържано, а макиажът присъщ за този период от време може спокойно да ни стресне днес.


Една от познатите тенденции, особено в България, която по това време не можеше да се похвали с достатъчно разнообразие на достъпни и в същото време качествени козметични марки, беше използването на червило и след това гланц за устни.

Матовият ефект през тази година не блазнеше никого, а блясъкът бе най-желаният. За да постигнат него много от представителките на нежния пол посягаха към втори – гланц-продукт, за да имат усмивка „окъпана“ в светлини. Напълно искрено трябва да признаем, че тази „тенденция“ е една от тенденциите, за които сме изключително доволни, че си отидоха с веремето.

Ние ще изберем да кажем НЕ!

Ако трябва да отговорим на въпроса  „Гланц върху червилото – да или не?“, ние по-скоро ще изберем да кажем не! Макар понякога гланцът да запечатва цвета  и да му осигурява дълготрайност, според нас използването на тези два продукта в тази последователност спокойно може да остави впечатлението за евтини продукти. Дори няма нужда да коментираме колко неприятна може да е ситуацията ако по някакъв начин леко размажете гланца…


Козметичната индустрия днес се е постарала да задоволи желанията на всички с възможно най-малко, компактни и ефективни продукти. Вече има червило, което дава много блясък, както и гланцове, които осигуряват плътно покритие с неустоим цвят… защо бихме прибегнали към толкова изтъркани начини за разкрасяване на устните ни тогава?

Повече за: Тенденции в разкрасяване на устните за пролетта

Свързани теми: червило, гланц за устни , устни

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Венецианският фестивал – Филмова красота на всяка крачка

Венецианският филмов фестивал е един от най-старите и уважавани филмови фестивали на света, който с всяка изминала година печели симпатиите на публика...