Гланц върху червило – да или не?

Всички си спомняме началото на 2000-ната, или поне тези, които тогава са били в съзнателна възраст.  То не изглеждаше никак стилистично издържано, а макиажът присъщ за този период от време може спокойно да ни стресне днес.


Една от познатите тенденции, особено в България, която по това време не можеше да се похвали с достатъчно разнообразие на достъпни и в същото време качествени козметични марки, беше използването на червило и след това гланц за устни.

Матовият ефект през тази година не блазнеше никого, а блясъкът бе най-желаният. За да постигнат него много от представителките на нежния пол посягаха към втори – гланц-продукт, за да имат усмивка „окъпана“ в светлини. Напълно искрено трябва да признаем, че тази „тенденция“ е една от тенденциите, за които сме изключително доволни, че си отидоха с веремето.

Ние ще изберем да кажем НЕ!

Ако трябва да отговорим на въпроса  „Гланц върху червилото – да или не?“, ние по-скоро ще изберем да кажем не! Макар понякога гланцът да запечатва цвета  и да му осигурява дълготрайност, според нас използването на тези два продукта в тази последователност спокойно може да остави впечатлението за евтини продукти. Дори няма нужда да коментираме колко неприятна може да е ситуацията ако по някакъв начин леко размажете гланца…


Козметичната индустрия днес се е постарала да задоволи желанията на всички с възможно най-малко, компактни и ефективни продукти. Вече има червило, което дава много блясък, както и гланцове, които осигуряват плътно покритие с неустоим цвят… защо бихме прибегнали към толкова изтъркани начини за разкрасяване на устните ни тогава?

Повече за: Тенденции в разкрасяване на устните за пролетта

Свързани теми: червило, гланц за устни , устни

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Trendy proletna grim viziя

Новият сезон със себе си нови и нови тенденции, а пролетта на 2021г. ни дава пълната свобода да бъдем себе си и да сме по-ведри и съблазнително от вся...