Дрейпинг – хитовата техника от New York Fashion Week

Дрейпинг техниката, която властваше на грим сцената дълги години, отново се засилва. Тя направи голямото си завръщане по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, и оттогава започва да набира все по-голяма скорост. Социалните мрежи са заляти със снимки на лица, излъчващи свежест и красота. Ефектът на дрейпинга е невероятен, а създаването му е изключително лесно. Няма какво повече да искам, съгласни ли сте?

Повечето съвременни техники за прилагане на грим имат своите корени в миналото, а дрейпингът идва от 60-те години на миналия век. Дрейпинг буквално означава „вдигане на завеси“, а когато става дума за грим, техниката означава открояване на определени части от лицето за сметка на някои, оставащи в сенка. Днес, дерйпингът е нов начин за контуриране на лице и то с помощта на руж, следвайки естествените контури на лицето. Внимателно нанесен, ружът в коралови или розови нюанси мигновено придава естествена свежест на лицето.

 

Малко количество гримове за изумителен резултат

За този вид контуриране се използват два цвята руж, от които единия е в по-наситен, тъмен цвят а другия в по-светъл. За прилагане на ружа се използват две четки и то: fan brush – плоска, ветрилообразна четка с дълъг косъм за прецизно контуриране, и една кръгла четка с къси косми за разнасяне. Късите косми осигуряват по-добър контрол и лесно и удобно боравене с продукта.

Игра на тъмния и светлия руж

На добре хидратирана кожа нанесете праймер а след това подходящ фон дьо тен. С плоската, ветрилообразна четка нанесете ружа в по-наситен цвят под ябълките на скулите и то от краищата на устните към ушите. За по-интензивен цвят може да повторите процеса отново, като се стараете да не остват резки черти върху скулите ви.

Сега преминете на кръглата четка, с която да нанесете по-светлия руж точно над тъмните контури. С нежни, кръгообразни движения започнете играта с тъмните и светли нюанси на ружа. Запомнете че, тъмният руж се нанася само върху ябълките на скулите и служи за контуриране, докато светлия служи за леко повдигане на скулите. Същата техника  стои перфектно и в на веждите, дори и на брадичката, където е важно контурирането да е деликатно и нежно.

 

Дрейпингът – тайната за свежо лице

Тази техника за прилагане на грим е като свръхзвуков самолет, преминаващ голямо разстояние за само няколко секунди – за кратко време преминавате пътя от изморен до очарователно свеж вид на лицето. Това е една от причините поради която сме сигурни че дерйпингът ще заеме важно място в ежедневната ви грим рутина. За да се възползвате максимално от ефектите на техниката, използвайте руж, перфектно съвпадащ с цвета на кожата ви. За цялостна визия, нанесете сенки и червило в любимите ви нюанси и сте готова да заблестите!

Най-сетне – свежест!

През изминалите години на грим сцената се появяваха тенденции които отиваха в крайност – от прекалено светли до прекалено тъмни. Така например, хайлайтърите лесно превърщаха лицето ни в прекалено блестящо, бронзантите правеха твърде отчетливи разлики в нюансите, а бледата порцеланова кожа бе съчетана с прекалено тъмни червила и ни превърщаха в образи за Празника на Вси светии. Затова не бива сляпо да следим всяка нова тенденция. Дрейпингът се различава от останалите тенденции по това, че има за цел придаване на естествена свежест на лицето.

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

    Поръчайте веднага
  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 02 Amber

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице , тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Пет стъпки до безупречна визия за Деня на жената

Посвещаваме този текст на Деня на жената и ти даваме съвети как да забсияеш както през този ден, така и през всички останали...