Дневен и нощен крем за лице – каква е разликата между тях?

Питате се защо са ви и дневен и нощен крем. Може ли да се използва дневния крем през нощта? Разликата между двата крема е голяма, вижте защо с единият започваме деня а другият изпозлваме в края му.

Дневен крем за лице


През деня, кожата ни е подложена на увреждащото действие на слънцето, замърсения въздух, стреса. Дневният крем е разработен така, че да предпазва кожата от тези вредни фактори. Целта на дневния крем е да поддържа оптимално ниво на влага в кожата. Той трябва да бъде подбран според типа кожа, и на пазара най-често се предлагат продукти за суха и чувствителна или нормална и смесена кожа. Изберете крем според индивидуалните нужди на кожата ви.

Нощен крем за лице


Процесът на регенериране на кожата е най-активен през нощта. Нощният крем не само поддържа влажността на кожата но същевремено подпомага възстановяването и. Той прониква в дълбочина на кожата, хидратира я и по този начин стимулира естествената регенерация на клетките. Възползвайте се от предимствата на разкрасителния сън с пълна сила и изберете нощен крем, в зависимост от типа кожа.

Каква е разликата?

Формулата на дневния крем е по-лека от тази на нощния. Затова, той е иделна основа за прилагане на фон дьо тен. Също така, дневният крем позволява носене на специазиран слънцезащитен крем върху него, независимо от сезона.

От друга страна, текстурата на нощния крем е по-тежка, което го прави неподходящ за прилагане през деня. Използването на нощен крем през деня може да създаде ефект на мазна кожа.

Общото между тях е, че и двата се нанасят на чиста кожа. Затова, не забравяйте за продуктите за почистване на лице и изберете подходящ почистващ гел и мицеларна вода, които да станат задължителна част от ежедневната ви бюти рутина.

Повече за: Събуди се с безупречна кожа

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Hydra Expert 24h Dry and Sensitive skin

  Поръчайте веднага
 • Loreal Hydra Expert Night Cream for All Skin

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Day

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Revitalift Filler Renew Night

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице, Pure Clay

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Lash Sensational спирала: Нова формула, обогатена с масло от дива роза

Легендарната Maybelline New York Lash Sensational спирала, с която всяка мигла става зашеметяваща, тогава ще те зарадва фактът, че сега тя пристига с ...