Дълготрайно червило за безброй празнични целувки

Празниците чукат на вратата ни. С тях идват и въпросите какъв подарък да изберем за любимите ни хора, на кой купон да отидем, какъв гардероб да изберем...Ние ще ти помогнем да се справиш с един съжествен проблем за всяко момиче – как червилото ни да устои на всички целувки в празничната нощ?

Dǎlgotrajno červilo za bezbroj praznični celuvki

С малка помощ и няколко съвета, ще забравиш за червилото и ще се отдадеш на магията на новогодишната нощ. Няма значение дали ще избереш бордо червило, алено или нюд, или ще се осмелиш да заложиш на дръзко черно червило, целта си остава същата:

1. да се задържи на място

2. цветът му да не избледнява

Добре, нека заедно да тръгнем по стъпките към безупречните устни през новогодишната нощ:

1. Пилинг за начало

Тази стъпка често се пренебрегва, и за предимствата и се сещаме когато вече е късно. Време е да предприемеш мерки, с които да предотвратиш сухите и напукани устни които ще развалят визията ти. Време е за пилинг! Препоръчваме ти да го направиш един ден преди празника, за да предотвратиш риска от раздразняване на кожата около устните. В магазините можеш да намериш продукти, предназначени за пилинг на уснтите, важно е да избереш онзи с нежна, щадяща кожата текстура. Също така, винаги можеш сама да направиш пилинг вкъщи. Нашият фаворит е пилингът съдържащ грейпфрут, захар и мед. Вместо грейпрфрут, можеш да използваш и лимон, както и малко количество кокосово масло. Направи хомогенна смес, която нежно да втриеш в устните. Накрая, измий пилинга от устните с хладка вода.

2. Подхрани устните

Сега е време за качествен, кремообразен балсам. Тук важи същото правило както и при кремовете за лице – студените дни изискват продукти с богата, маслена текстура, докато за лятото са по-подходящи хидратиращите балсами. Плътните устни винаги са добра основа за прилагане на червило, а правилната грижа има ключова роля.

Dǎlgotrajno červilo za bezbroj praznični celuvki

3. База за устни – ДА!

Новогодишните празници за твоят шанс да пробваш всички продукти, които до скоро си подминавала. Базата за устни има двойна функция – грижи се за устните ти и същевременно поставя основа за нанасяне на червило. И двете функции са в твоя полза, правят устните красиви и готови за разкрасяване.

4. Дълготрайно червило

Изборът на дълготрайно червило е логична стъпка в процеса на създаване на безупречен новогодишен грим. Дълготрайните червила най-често са с матова консистенция, и затова би било добре да добавиш и малко сияние върху устните си, като използваш малко количество гланц отгоре. Червилата с дълготрайна формула често изсушават устните и поради това е важно да имаш подръка качествен балсам, с който да освежиш устните от време на време. Ако все пак избираш класическо червило, съветваме те да се приддържаш към всички стъпки които ти представяме по-долу.

Според някои гримьори, червилата с наситени цветове имат способността да стоят непокътнати върху устните за по-дълго време, и обикновено за тази цел препоръчват червено или тъмночервено червило. Това определено са цветовете на новогодишната нощ. За момичетата, които предпочитат ненабиващи се на очи цветове, предлагаме червила в цвят на сурово месо.

Dǎlgotrajno červilo za bezbroj praznični celuvki

5. Молив за устни

Съществуват два вариянта моливи за устни – единият се нанася по краищата на уснтите и съвпада с цвета на червилото. Вторият вариянт е в телесен цвят, и той подчертава леко контура на устните. Според гримьорите, използването на двата молива е най-удачния начин за предотвратяване на размазване на червилото.

6. Потупване

Приложи червилото като започнеш с потупващи движения на пръстите си по повръхността на устните. По този начин ще създадеш добра основа за по-нататъшно нанасяне на червило.

7. Използвай четка

Ако се стремиш към прецизно нанасяне на червило, задължително използвай подходяща четка. Използването на четка за червило е задължително при нанансяне на първия пласт, докато останалите пластове можеш да нанасяш директно върху устните.

8. Целувка

Съветът който определено действа много добре. Разкраси устните си с червило а след това вземи една целувка и я целуни леко. По салфетката ще остане излишното червило и ще предотвратиш размазването му по-късно. Този съвет е особено ефектен при класическите червила.

Dǎlgotrajno červilo za bezbroj praznični celuvki YSL

9. Нанасяй щедро

За да си осигуриш по-дълготраен ефект, просто нанасяй червилото на няколко пласта. Разбира се, не бива да прекаляваш с пластовете. Между всеки пласт, използвай трика със салфетката, споменат по-горе.

10. Прахообразна пудра за финал

Последната стъпка е фиксиране на червилото. С голяма пухкава четка, поръси уснтите с прахообразна пудра. Ако червилото ти е в наситени цветове, вместо пудрата можеш да използваш руж. Винаги можеш да заложиш на специални продукти предназначени за фиксиране на червило и останалия грим.

Повече за: Сбогом сухи и напукани устни! 

За този външен вид препоръчваме

  • YSL Rouge Tatouage Couture

  • Lancôme Matte Shaker Lipstick

  • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

Свързани теми: грим , червило, руж , гланц за устни , устни, мат, молив за устни, компактна пудра, праймър

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Научи се да се гримираш като професионалист: основа и контуриране

След като ти представихме основните неща в увода в професионалното гримиране, продължаваме с първата лекция...