Дълготраен грим през лятото

 


Докато някои жени изпадат в ужас само при мисълта че трябва да се гримират през горещите летни дни, то други не не биха излезли от дома си без да са прекарали часове пред огледалото.

Както и да е, понякога наистина се налага да използваме грим и когато живака в термометрите надхвърля 30 градуса. Тъй като издържливостта на грима през лятото се поставя на сериозно изпитание, събрахме на едно място няколко съвета които да запазят вида ви свеж и красив и през горещите дни.

Първата и най-важна стъпка за дълготраен грим през лятото е използване на качествени, водоустойчиви продукти.

Праймер, корекотор и фон дьо тен – печелившата тройка

Трите продукта без които на можем да разчитам на дълготраен грим. Освен че запълва порите и заглажда кожата, праймерът засилва устойчивостта на грима. Тя служи като защитна бариера между кожата и грима и оставя кожата да диша. Не забраяйте че преди прилагане на основа и фон дьо тен, задължително трябва да хидратирате кожата на лицето с подходящ крем. По този начин, кожата става по-мека и гладка, като запазва грима по-свеж за по-дълго.

Следващата стъпка е нанасяне на коректор. Запомнете – коректорът се нанася преди фон дьо тена. Така гримът ще запази безупречния си вид през целия ден, а малките несъвършенства, петна и пъпки остават умело скрити. Порбвайте молив-коректори, чиято лека текстура осигурява високо покритие и перфектно се слива с цвета на кожата.

В дните на високите температури ви препоръчваме да оставите прахообразните пудри настрана, а да заложите на течни фон дьо тени. Освен че са по-устойчиви на горещина, фон дьо тените матират кожата и предотвратяват нежеланото лъщене. Трябва само да изберете подходящия за вас нюанс. Винаги нанансяйте продкта започвайки от средата към краищата на лицето, като го разнасяте добре. Използвайте гъба предназначена за нанасяне на фон дьо тен, защото нанасянето с пръсти променя цвета и текстурата на продукта което го прави по-податлив на разтичане.

Очи


Важно е да използвате водоустойчиви продукти за да сте сигурни че гримът ще се задържи на място през целия ден.

Основата отново е задължителна стъпка. Използвайте само кремообразни сенки, тъй като те по-издържливи и по-трудно се размазват в горещото време. Все пак, в дните с високи температури ви препоръчваме да използвате много малко количество сенки.

Пo-добре заложете на водоустойчива очна линия, която ще се задържи на място през целия ден, независимо от горещината.

Водоустойчивата спирала е неотменна част от летния грим. Ако искате допълнително да запечатате спиралта върху миглите, гримьорите съветват да извиете миглите с извивачка след нанасяне на водоустойчива спирала.

Устни

В сравнение с останалите, матовите червила са по-дълготрайни и устойчиви. За да направите червилото си по-дълготрайно, преди прилагане очертайте устните с молив в същия нюанс. Това предотвратява размазването на червило и излизането му извън очертанията.
 


Бронзант

Използването на бронзант е чудесен начин да придадете естествено сияние към кожата си, но само ако го използвате в добре премерено количество. Поставете бронзант върху уастъците на лицето, които слънцето огрява естествено – челото, носа, брадичката и скулите.

Фиксатор за грим

Финалната стъпка в грима, койято го прави по-траен. Нанесете подходящ фиксатор и може да бъдете сигурни че гримът ви ще остане на мястото си през целия ден.

Повече за: Трикове за кадифена кожа през целия ден by @makeupbuthow [Video]

Свързани теми: грим , очи, червило, фон дьо тен , лято, лице, лято

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Лято във флакон: Разкриваме най-хубавите парфюми за лятото

Лятото никога не е било по-ароматно! С тези летни парфюми ще излъчваш аура на самочувствие в каквото и приключение да се впуснеш...