Дълга нощ? Вълшебен грим и нашите 6 съвета за скриване на умората

Гримът не ни служи само в по-специални случаи, той ни помага също да прикрием отпадналостта и умората. Затова, ако сте работили до късно през нощта или сте били на парти до зори, или ако просто сте се увлекли и сте гледали любимия си сериал до ранните сутрешни часове – ето ви няколко прости съвета за грима, които ще ви помогнат да изглеждате свежа като цвете, колкото и малко да сте спали.

1.  Коректор за свежест

Нанесете с потупване на пръстите малко коректор под очите, но също и под и над (по-тънката) половина на веждата, за да направите по-светла тази част от лицето си.

2. Подчертани вежди

Не бива да подценяваме силата на подчертаните вежди! Малко молив за вежди, нанесен с тънки щрихи, който после ще разнесете за по-изразителен ефект, ще отклони вниманието от уморените ви очи. Веждите трябва да изглеждат меко и естествено – затова внимавайте да не прекалите с нанасянето на цвета, дори и ако имате съвсем тънки вежди.

3. Тайните на очната  линия

Очертайте с черен или кафяв молив линията на клепача непосредствено до горните мигли, преди да нанесете бяла блестяща очна линия, която трябва да се изтегли над тъмната линия. С четчица нанесете и малко бели сенки за очи във вътрешните ъгли на очите. Можете да подчертаете с линия и долните мигли, но в никакъв случай не със същия тъмен молив, а с бял – нанесете го върху външната или вътрешната линия на долния клепач.

4. Добавете обем

Извиването на миглите ще направи очите ви по-отворени. Дръжте извивачката близо до корена на миглата, по средата на окото, а за най-силен ефект извийте и самия ръб на миглите. Нанесете плътен слой спирала, за да завършите ефекта.

5.. Бузи като праскови

Нанесете малко руж с цвят на прасковка върху скулите – предварително „глътнете“ бузите, за да прецените къде точно да нанесете ружа. Можете да използвате и руж в златисти тонове (разнесен добре), което ще ви помогне да отвлечете вниманието от някоя тъмна сянка на лицето си към свежия и здрав вид.

6.   Наситено червени устни (Crimson)

Червилото за устни в този силен матов нюанс на червеното с оранжев оттенък ще придаде на лицето ви топло излъчване, което прави чудеса в отклоняването на вниманието от уморени очи.

 

И ето! Готова сте и днес да изглеждате добре, както винаги, без следа от това, което се е случило предишната нощ.

 

За този външен вид препоръчваме

  • Color Riche Pure Red L'Oreal Paris

  • Superstar Macara L'Oreal Paris

  • Color Riche Krayon Khol LOreal Paris

    Поръчайте веднага
  • Mega Volume Miss Hippie LOreal Paris

    Поръчайте веднага

Свързани теми: спирала , червено червило , руж

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим съвети: Какво трябва да имаш в дамската си чанта през тази пролет

Пролетта е тук, и макар че не е толкова слънчево, колкото ни се иска, е време да освежиш несесера в дамската си чанта...