Десетте заповеди на матовия грим

1. Подготовката е най-важна

При използване на матов грим, правилото за редовен пилинг на кожата важи с пълна сила. Същото се отнася и за устните, които трябва редовно да почистваш с помощта на четка за зъби. За красиви устни, разкрасени с матово червило екфолирането е изключително важно, тъй като матовите червила подчертават всички детайли и недостатъци по устните.

2. Правилният нюанс 


Една от скритите уловки на матовия грим е изборът на нюнас. Прекалено светлите нюанси правят лицето да изглежда безжизнено, докато тъмните придават грубост към визията ти.

Затова е важно изборът на подходящ фон дьо тен, червило или руж винаги да е съобразен с естествения цвят на кожата ти.

3. Хайлайтерът е задължителен

Ако нямаш достатъчно време за нанасяне на сенки върху клепачите, отдели една минута за нанасяне на хайлайтър. По този начин ще подчертаеш допълнително матовия грим, и ще засилиш индивидуалността на цялостното ти излъчване. Избирай хайалайтър с прахообразна формула.

4. Осмели се да използваш матов руж


Да, може би звучи твърде смело, но нанесен правилно матовият руж изглежда страхотно. Тайната е в поставянето му непосредствено под скулите и върху най-изпъкналата им част.  Използвай качествена четка с която да разнесеш добре продукта.

5. Внимавай със сенките

Ако не си достатъчно сръчна с матовите сенки, то тогава трябва да започнеш стъпка по стъпка.  Най-добре е да започнеш със светли, земни цветове сенки които придават нотка елегантност и изтънченост към визията.

6. Фиксирай грима

След като приключиш с нанасянето на матовия грим, задължително трябва да го фиксираш върху лицето си с помощта на фиксираща пудра. Компактната пудра е неотменна част от красивия матов грим.

7. Основата е всичко


Ако имаш мазна кожа, нанасяне на матиращ фон дьо тен без основа е недопустимо. Основата предотвратява разтичането на фон дьо тена и минимизира подсиленото омазняване на кожата.

8. Очертай устните си

За да изглеждат устните ти безупречно, нанеси матово червило а след това с помощта на молив очертай контура на устните.

9. Ако кожата ти е суха...

За да се възползваш максимално от предимствата на този грим, важно е да се грижиш правилно за кожата си. Използването на хидратиращ крем е абсолютно задължително!

10. Не подценявай ролята на инструментите за нанасяне


Според гримьорите, фон дьо тенът трябва да се нанася с голяма четка а след това да се разнася с помощта на гъбичка, в посока от центъра на лицето към периферията.

Повече за: Завръщането на мат ефекта

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Paris Infallible 24-h Matte

  Поръчайте веднага
 • Loreal Color Riche La Palette Nude Beige

 • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 02 Amber

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Color Riche Matte Addiction 634 Greige Perfe

  Поръчайте веднага
 • Loreal Paris Lip Liner Color RicheCafe de Flore

  Поръчайте веднага
 • L'oreal Paris True Match Compact Powder

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , червило, фон дьо тен , пудра, устни, мат

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

BB Glow процедура: за и против

Лице, което изглежда сякаш има пудра или BB крем, а всъщност няма – без петънца, зачервяване и тъмни кръгове под очите! Точно това е ефектът на BB glo...