Десетте заповеди на коректора

1. Различни нюанси – различни предназначения


Преди да започнеш с прилагането на коректора, имай предвид че всеки различен цвят действа по различен начин върху кожата и върху недостатъците които да маскира. Ако желаеш да скриеш синкавите кръгове под очите, трябва да заложиш на коректор с жълт цвят. Ако целта ти е да прекриеш жълтеникавите петна по кожата, избери коректор в кайсиев нюанс. От друга страна, ако се опитваш да прикриеш зачервяванията по кожата, то тогава трябва да използваш коректор в нюанс близък до естествения цвят на кожата ти.

2. Различни текстури

Изборът на коректор трябва да се съобразява и с типа кожа. Кремообразните коректори са изключително подходящи за областта под очите. Във вътрешната част на окото е добре да използваш коректор със светлоотразяващи частици, докато за проблемната кожа склонна към зачервяване са по-подходящи коректорите с матов ефект.

3. Трябват ти два нюанса

Тенът на кожата се променя през сезоните, и затова гримьорите твърдят че е невъзможно да се използва един и същ коректор през зимата и лятот.  През лятото би трябвало да използваш поне един тон по-тъмен коректор, докато през зимата трябва да минеш към по-светъл, защото загарът изчезва.  

4. Не подминавай подготовката


Преди нанасянето на коректор, нанеси малко количество хидратиращ крем върху околоочната област, дори и връху клепачите. Изчакай той да попие добре и тогава премини към коректора. Това ще създаде добра основа, която ще помогне за издръжливостта на коректора.   

5. Естествена светлина

Винаги нанасяй коректора на естествена светлина, а не на изкуствено осветление в банята. На естествена светлина проличават всички недостатъци и можеш точно да определиш мястото за нанасяне на коректор.

6. Не прекалявай

Винаги използвай подходяща четка за нанасяне на коректора. Най-напред нанеси три точки под очите като започнеш от вътрешния ъгъл на окото. Можеш да използваш пръстите си само за разнасяне на продукта.

7. Внимавай с пъпките


За да маскираш пъпките, използвай коректор с матов ефект и винаги го нанасяй с четчица. Нанеси коректора върху върха на пъпката, а след това прелей плавно към краищата.

8. Компактна пудра

Използването на компактна пудра е един от начините да фиксиращ коректора. Важно е да избереш подходяща матираща пудра, с лека формула.

9. Скриване на татуировка? Възможно е

Според гримьорите много е лесно да скриеш татуировка с помощта на коректор. Трябва само да избереш коректор с оранжев оттенък, след който да нанесеш няколко пласта коректор с цвят идентичен на цвета на кожата ти. Използвай гъбичка за нанасяне на коректорите, а след това задължително нанеси компактна пудра.

10. Понякога е по-добре без коректор


Коректорът не трябва да се нанася върху горния клепач, тъй като това ги прави да излгеждат по-тежки.

Също така, за скриване на видими тъмни кръгове под очите е по-добре да използваш фон дьо тен отколкото коректор – той само ще ги подчертае допълнително.

Ако се опиташ да прикриеш фините линии и бръчки в областта около очите с дебел слой коректор, за съжаление ще постигнеш обратния ефект. Причината е че коректорът ще заседне във фините бръчици и ще ги направи още по-видими.

Повече за: Как да изберем подходящ коректор за скриване на тъмни кръгове

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Infallible Total Cover Concealer Palette

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , коректор, лице

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Макиаж грешките на красавиците със сини очи

Това са най-често допусканите грешки при гримиране на сини очи. Виж какво да избягваш и на какво да наблягаш при гримиране на сини очи...