Цветни и през есента by @makeupbuthow

Почти всяка есен в тенденциите за грим виждаме типичните за сезона тъмни, наситени и опушени тонове, но днес реших да експериментирам с една по-различна визия, която освен, че се подчинява частично на тенденцията, същевременно внася и малко цвят.

Реших да заложа на типичните студени сребристи и сиви тонове за очите, като с тях създадох опушен грим, който да подчертае и да направи погледа по-изразителен. Използвах палитрата The Rock Nudes от Maybelline, която съдържа перфектната селекция цветове за тази цел.

По желание можете да спрете до тук и да комбинирате грима на очите с телесен цвят червило, но за още по-драматичен ефект, с който да се отличите, изберете ярък цвят устни.

Реших да използвам червило с матиран завършек, което да издържи дълго без да се разнесе в линиите около устните. Цветът е боровинково-лилав с розов подтон – номер 886 Berry Bossy Color Sensational Matte от Maybelline.

Когато имаме силен грим върху устните или очите, понякога лицето може да изглежда бледо, затова и е важно да върнем малко цвят и свежест на кожата като използваме руж.

Ако имате затруднения в това на какъв нюанс руж да заложите – запомнете правилото: Съчетайте го с цвета на червилото.

Така направих и аз като ползвах руж Loreal Blush Sculpt в цвят 201 Soft Rosy.

И така постигнах този драматичен опушен грим с лека цветна нотка. Споделете дали вие бихте го носили в този вид или какво бихте променили в него.

До скоро!

Ели

Повече за: Устни в тон с есента by @makeupbuthow

 

Свързани теми: грим , сенки за очи , опушен грим

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Вярно е – гримът може да ни помогне да изглеждаме по-млади! Ето и как.

С помощта на тези прости трикове се научи как да поправяш грешките при гримиране, които състаряват лицето ни...