Четките за грим - от А до Я

Четките са неразделна част от процеса на гримиране. Те улесняват нанасянето на грима и спомагат за постигане на естествен вид. Но какво всъщност знаем за тях? Каква четка се използва за нанасяне на очен грим? Каква за фон дьо тен? Представяме ви отблизо основните инструменти за вашия грим

chetkite za grim ot a do ya

Четка за руж

Голямата, пухкава, кръгла четка за нанасяне на руж определено е сред най-често изпозлваните четки. Сигурни сме че почти всяка от вас я има в своя органайзер за гримове. Тази четка може да се употребява и за прилагане на бронзант. Почистването и е изключително важно ако искате да съхраните четката възможно най-дълго. Това се отнася не само за четката за руж, но и за всички четки които използвате. Ежедневното почистване на четките е съществено важно и трябва да се превърне в ежедневна рутина.

Скосена четка за руж

Със скосената четка за руж може да разчитате на прецизно нанасяне на продукта, подчертавайки скулите по най-добрия начин. Тази четка е по-голяма от обикновената четка за руж, с плоска форма и скосен връх. Изключително е удобна за употреба и до голяма степен улеснява оформянето на скулите.

Четка за пудра

Формата на тази четка наподобява формата на четката за руж, но никак не бива да използвате една и съща четка за нанасяне на двата продукта. По този начин рискувате да се окажете с петна от ружа навсякъде по лицето. За нанасяне на прахообразни и компактни пудри използвайте подхдояща четка, направена от естествени материали, щадящи кожата.

chetkite za grim ot a do ya

Четка за фон дьо тен

Съществуват различни методи за нанасяне на фон дьо тен. Най-често използвания метод е нанасяне с пръсти. Въпреки че този метод е толкова популярен, препоръчваме ти все пак да заложиш на качествна четка, специално предназначена за нанасяне на фон дьо тен.  Тя соигурява лесно нанасяне и равномерно разнасяне на продукта. Четката за фон дьо тен е плоска и плътна и често е със заоблен връх. Наистина практична четка, която улеснява разнасянето на фон дьо тена.

Бюти блендър за фон дьо тен

Още един начин за нанасяне на фон дьо тен, който е доста нашумял напоследък. Класическите бюти блендери са с яйцевидна форма, но има и разновидности – овални, със скосени върхове, множество заоблености. Това ги прави исключително подхдоящи за перфектно нанасяне на фон дьо тен на повече участъци от лицето. За постигане на безупречна основа която стои свежо и естествено, преди прилагане на фон дьо тена трябва да навлажните гъбичката.

Четка за коректор

Четката за коректор прави нанасянето му изключително бързо и лесно. Тя предотвратява появата на резки черти по кожата и заличава следите от нанасяне на продукта. Обикновено с гъбеста структура, тази четка може би не е задължителна часто от козметичната чанта на жената, но определено е свръх полезна за всички любителки на грима.

Четка за червило

chetkite za grim ot a do ya

Тази четка е абсолютно задължителен аксесоар за женската козметична чантичка. Тънка и мека, четката улеснпва нанасянето на червилото независимо от конзистенцията му. Изклчително компактна, лесно се побира дори и в най-малката чантичка. Особено важна роля играе при нанасяне на червила от тъмната цветова гама, изискващи голяма прецизност при нанансяне. С тази четка може да очертаете контура а след това да преминете към средата на устните. Ако до сега не сте използвали четка за прилагане на любимото си червило, сега е време да започнете.

Четка за сенки за очи

Нанасянето на сенки за очи е просто невъзможно без подходящи четки. Най-често се иползват четки с гъбеста структура. Заоблени, с малка повръхност те са перфектни за прецизно нанасяне връху клепачите. Четките с по-голяма повърхност са по-подходящи за нанасяне на сенки връху целия клепач, и могат да бъдат от гъбеста матариа или от косми, плоски или скосени. Съществуват и четки специлано предназначени за плавно смесване на сенки.

chetkite za grim ot a do ya

Четка/гребен за вежди

Изключително полезна четка която служи да усмири косъмчета на веждите. Може да се използва както самостоятелно, така и в съчетание с молив или сенки за вежди. В случай че се използва със сенки или молив, първо нанесте молива или сенките а след това разрешете добре веждите. Съвет: Ако подръка нямате подходяща четка, винаги може да използвате четката от старата спирала. Преди да започнете, не забравяйте да измиете добре четката.

Четка за финални щрихи

 Споменатите по-горе четки са съвсем достатъчни за ежедневно използване, но също така съществуват и някои четки които използват само професионалисти. Една от тях е и четката за финални щрихи. Тази четка има плоска ветрилообразна форма и с нея много лесно се премахва излишното количество грим от лицето.  Изключително практична четка и си заслужава да я вмъкнете в несесера си.

Повече за: Ултимативен наръчник за гримиране

За този външен вид препоръчваме

 • L'oreal Paris La Petite Palette

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Creamy Mattes Siren in Scarlet

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Affinitone Mineral

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице , червило, стробинг

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Матово червило: Постулат на вечната красота!

Виж как да се сдобиеш с безупречно контурирани устни с новото матово червило, в което ще се влюбиш!...