Бюти блендер - неща които може би не сте знаели

Бюти блендерите стават все по-актуален аксесоар в женската козметична чантичка. Известната гримьорка на звездите Реа Ан Силва създава тази иновативна гъбичка, а идеята идва от желанието и за бързо, лесно и равномерно разпределяне на фон дьо тен. Макар че отдавна се използва, за много жени бюти блендерът все още е енигма.

Вижте няколко факта, които може би не сте знаели.

1. Бюти блендерът не е само гъбичка

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Бюти блендерът абсорбира вода в себе си без да абсорбира и попие грима. Точно това го различава от другите грим гъбички които до сега сте използвали.

2. Идеята се ражда по време на урок по гримиране

Тъй като Силва е известна гримьорка, тя често е давала уроци по грим и гримиране. По време на един урок,хрумва и идеята. Започва да експериментира и накрая получава гъбичка с форма на яйце.

3. Сериалът Girlfriends

Може би се питате каква е тайната на безупречния тен на Трейси Елис Рос? Отговорът е прост – благодарение на Силва, която се е грижила за визията и в сериала. Гримьорката използвала бюти блендер в първоначален вид за придаване на завършен вид на грима на актрисата.

4. Розово? Съвсем случайно!

Работейки върху финализирането на продукта, Силва предимно се съсредоточава върху текстурата и формата му, докато не обръща особено внимание на цвета.  В лабораторията разработват прототип в розов цвят, а когато Силва го видяла, остава обсебена от него и решава гъбичката да остане в този цвят.

5. Може да нанасяте и фон дьо тен и прахообразна пудра


Нанасянето на прахообразна пудра със специална четка може да се окаже проблемно, защото четката разнася пудрата но не я фиксира върху лицето. Бюти блендерът прецизно и равномерно разпределя продукта. Особено внимание следва да обърнете на T-зоната! Изтискайте добре гъбата преди да започнете.

6. Освежаване на грима

Между другото, бюти блендерът е подходящ и за освежаване на грима. С леки, потупващи движения минете през цялото лице и придайте свежест към цялата си визия.  

Повече за: Коригиране на пудрата и фон дьо тена

Свързани теми: грим , фон дьо тен , пудра

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

6 съвета за nude грим визия

Въпреки че тази пролет ни донесе нови тенденции в гримирането, nude гримът никога не излиза и не может да излезе от мода. Затова обърни внимание на т...