Блестяща визия в няколко стъпки

Съществуват рзлични козметични продукти, с помощта на които можете да подобрите визията си, като на пример спирала за мигли, сенки, фон дьо тен или руж. Но, представете си какво щеше да стане ако съществуваше вълшебна пръчица която изцяло да смени визията ви?  Да придаде свежест и сияние на лицето ви и да направи да изглеждате в очите на другите с няколко години по-млади. Звучи невероятно, но подобна вълшебна пръчица вече съществува и името и е хайлайтър. Може би не е достатъчно едно движение на вълшебната пръчица за да сътворите чудеса, но повярвайте ни, осем движения са съвсем достатъчни. Питате се защо точно осем? Ще разберете от следните редове.

Хайлайтерът може да бъде вашия съюзник но много лесно може да се превърне във враг номер едно ако не се използва и прилага правилно. Затова, следвайте нашите съвети които ще ви превърнат в зашеметяваща красавица.

Видове хайлайтъри


Хайлайтерът дарява кожата със свежест и естествено сияние, придава младежки вид на визията и се среща в няколко вида:

Течен или кремообразен – изключително лесно се нанася и се слива перфектно с кожата.

Прахообразен – подходящ за мазна кожа, лесно и удобно се разнася

Под формата на стик – изключително подходящ за прилагане във вътрешните ъгли на окото и под костта на веждите

Избор според цвета на кожата

Избирайте хайлайтър в зависимост от естествения ви цвят на кожата.

Светла, жълтеникава, бледа, порцеланова кожа – избирайте продукт със светли, розови подтонове

Тъмна, маслинена кожа – избирайте хайлайтър със златист, жълт или бронзов подтон.

Кожа със среден цвят – подходящи са хайлайтъри в цвят шампанско, нежнорозово или прасковен цвят.

На всички типове кожа подхождат хайлайтъри с неутрален подтон, придаващи леко сияние на кожата.

8-те ключови точки за нанасяне на хайлайтър


„Не прекалявайте“ е правилото което важи с пълна сила. Както вече споменахме, хайлайтерът е вашия съюзник който лесно може да се превърне във враг. За да не се превърне удоволствието в кошмар, задължително трябва да запомните следните точки за нанасяне на хайлайтър.

1. Средата на челото: това е ключовата точка за създаване на перфектна визия, но стойте далече от нея ако кожата ви е склонна към подсилено омазняване в Т-зоната.

2. Вътрешния ъгъл на окото: мигновено придава свеж и отпочинал вид, отваря погледа и визуално уголемява окото.

3. Върху носа: Приложен върху носа, хайлайтерът може да направи носа да изглежда по-тънък и чип. За подсилване на ефекта, използвайте малко количество фон дьо тен с един нюанс по тъмен от естествения ви цвят на кожата. С този трик си служат гримьорите на световноизвестните красавици.

4. Под веждите: Подчертава извивката на веждите, кара очите да изпъкнат на преден план и ридава свежест и жизненост към погледа. Ключовата точка за всички с близко разположени очи.

5. Над устните (Купидоновата дъга): Подчертава изразителността на контура и увеличава визуално устните.

6. Ако имате суха кожа – добавете към фон дьо тена малко количство течен хайалйтър. И не забравяйте правилото – колкото по-малко толкова по-добре.

7. На брадичката: Нанесен в средата на брадичката, оптически издължава лицето. Но, ако сте с продълго вато лице, забравете за тази точка.

8. Върху скулите: Тази точка е просто задължителна. Под скулите нанесете малко количество бронзант, след това нанесете руж и накрая, върху най-изпъкналата част нанесете хайлайтър. Разнесете добре продуктите за да предотвратите появата на видими, резки черти.

Най-добрите съвети за хайлайтъра

- С помощта на хайлайтъра се придава естествено сияние на лицето, без то да блести. Ако след прилагането му приличате на диско топка, определно използвате грешен продукт.

- Не използвайте хайалйтъра за прекриване на зачервявания и петна по кожата. Светлоотразяващите частици от хайлайтъра могат да подчертаят и акцентират върху недостатъците.

- Нанасяйте го след прилагане на останалия грим (фон дьо тен или крем), но преди коректора.

- Старайте се да съобразите текстурата му с тази на основата за грим. По този начин, той ще се слее добре с кожата и нанесените продукти.

- Хайлайтър вместо фон дьо тен? Категорично НЕ!

- Той не може да играе ролята на коректор! Коректорът прекрива недостатъците и несъвършенствата, докато халлайтерът подчертава красивите черти от лицето.

- Използвайте подходяща четка или гъбичка за нанасяне. Нанасяйте го с пръсти само в крайна нужда.

Хайлайтър върху устните

Един често използван трик с който си служат известните гримьори. Малко количество хайлайтър върху червилото прави устните визуално по-обемни и по-сочни.

Повече за: 10 заповеди на хайлайтъра

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Master Chrome

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , хайлайтър, лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Серумът за лице и митовете, които се говорят за него

Серумът за лице е продукт, предназначен за усъвършенствана грижа за кожата на лицето и врата, който напоследък набира все по-голяма популярност...