Без какво не мога в дамската ми чанта? by @makeupbuthow

“Кажи ми какво носиш в дамската си чанта и аз ще ти кажа какъв човек си!” Има ли нещо вярно или не? Какво мислите?

Аз смятам, че има – ако разгледате какво има в дамската чанта на приятелката ви например, вероятно ще откриете нещо ново за нея, което дори не сте и предполагали или поне ще разберете много за нейните вкусове и начин на живот.

Въпреки, че всяка жена има различни предпочитания за вида и размера на дамската си чанта, както и разбира се какво носи в нея, то определено смятам, че има някои неща, които трябва да вземем за да сме подготвени за всякакви непредвидени ситуации.

Днес споделям кои неща са абсолютна необходимост за мен и не напускат моята чанта.

1. Червилото

Тук признавам, че съм виновна в носенето на прекалено много продукти за устни в дамската си чанта, но има няколко, които мога да препоръчам като основни:

1. балсам за устни – спасение за сухи и напукани устни, които не толерират никакъв друг продукт върху тях;

2. червило или гланц в телесен цвят – текстурата е въпрос на лично предпочитание – мат или пък с блясък, но един продукт в телесен цвят би се комбинирал с всеки грим и тоалет, затова и е задължително попълнение в моята чанта;

3. червило в ярък нюанс – ако случайно ви се наложи набързо да промените дневната си визия във вечерна, а няма как да се приберете до вкъщи, едно ярко червило в червен нюанс например определено ще преобрази гримът ви в секунди и ще привлече всички погледи.

2. Дъвки

Всеки има нужда от освежаване на дъха от време на време, така че независимо дали са ментови бонбони или дъвки – такъв тип продукт е задължителен за всяка чанта.

eli chantata

3. Салфетки

Има безброй ситуации, в които салфетките идват на помощ, поправяне на грима, попиване на омазняването на лицето през деня, в случай, че се озовете в тоалетна, където няма тоалетна хартия или пък носът ви тече… те са абсолютна необходимост.

4. Тампон/Превръзка

Няма нищо срамно да споменем и очевидното тук – като жени е важно да сме подготвени ако цикълът ни се появи и в най-неудобното време на деня.

5. Коректор

Аз лично обичам да нося сравнително малки чанти, затова и нямам много място за цял несесер с козметика. Това, което взимам с мен освен продуктите за устни е и коректор. Той е малък – не заема много място, не тежи, но пък може моментално да освежи гримът ви, когато той се износи. Ако кожата ви е мазна и предпочитате да сте матирани през целия ден, можете да вземете и пудра вместо това.

6. Ластик/Фиби за коса

Ако сте с дълга коса като мен, която от време на време ви дразни и пречи, е важно да имате ластик или фиби под ръка, които също да помогнат и в случаи на “bad hair day”.

Това са моите топ 6 продукта, които не напускат дамската ми чанта. Споделете кои са вашите.

До скоро!

Ели

Повече за: В чантата на трендсетъра

Свързани теми: грим , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Yess or Pass: Изкуствени цветни мигли

Актуалната тенденция, която властва в момента в Инстаграм е поставяне на изкуствени цветни мигли...