База за грим за очи – какво е и как се използва?

Забравя за оправяне на грима

Сега, когато е задължително да ползваме дълготраен грим, който ни гарантира, че докато гоним задачи няма да се налага постоянно да го оправяме и да си пипаме лицето и най-вече очите, време е да имплементираш праймер за очи в дневната си рутина. В текста разкриваме защо това е така.

Избегни топенето на грим

Подготвяш се за излизане и използваш само качествени козметични продукти, за да си сигурна че гримът няма да ти изграе лоша шега. Но, след час или два, клепачите ти започват да приличат да изцапано художническо платно. Това направо разваля настроението ти и е силен удар на самочувствието, нали? Можеш да предотвратиш това, ако в грим рутината ти включиш един продукт – база за сенки

Малка, но мощна

Създаването на качествен грим изисква търпение, особено създаването на качествен очен грим. Очите са огледало на душата, и поради това заслужават пълното ти внимание.

Всички добре знаем че за създаване на безупречна визия поставянето на качествена основа за фон дьо тен е изключително важно, за уеднаквяване на тена и удължаване на трайността на грима. Също така, и клепчаите ти имат нужда от основа за сенки. Основата улеснява нанасянето на сенките, молива и очната линия, и същевремено прави ценките по-устойчиви и с по-наситен цвят.

Лесно нанасяне

Предварителната подготовка е ключова в този процес. Нанасянето на база за сенки не отнема много време а допринася много за цялостната визия. Тя удължава трайността на сенките, като им помага да се задържат на място за по-дълго време. С базата няма неприятни изненади, и сенките се свалят тогава когато ти самата решиш да ги свалиш.

За начало, почисти клепачите с мицеларна вода или друг почистващ продукт, който не съдържа масла, защото маслото прави сенките още по-податливи на размазване.

База за грим за очи – какво е и как се използва?

Нанеси малко количество от базата, с потупване на пръстите си или с четка от корена на миглите към веждата, както и в корена на долните мигли. По този начин ще направиш кожата на клепача гладка и готова за нанасяне на сенки, молив или очна линия, които ще се „захванат“ добре към кожата.

Ще направи чудеса

Праймерът за лице свързва всички елементи на грима и ги държи заедно, но е особено важен за онези излизания, когато прибягваме към “тежки” гримове, контуриране на лицето и т.н. За чувствителната зона около очите винаги ползвай специално предназначена за целта основа.. Благодарение на основата, сенките се задържат на място най-малко осем часа, не се събират в сгънките на клепача, и няма нужда от корекция от време на време. Основата за сенките е често по-важна от сенките, защото тя прави великолепните цветове от палитрата още по-интензивни.  

Бонус трик: временен заместител за праймер за очи

Ако ти се случи да излизаш за вечерта, но нямаш възможност да си набавиш праймер за очи, можеш да прибегнеш към този временен трик, чийто ефект, разбира се, няма да бъде съвсем като с праймера, но пък определено ще бъде по-добре, отколкото да нанасяш сенки директно.

Нанеси коректор на целия клепач и го сетни с пудра, преди сенките и очната линия. Това ще ти позволи по-лесно да блендираш сенките и допълнително ще изтъкне избраните от теб нюанси. Ползвала ли си вече праймер за очи? Сподели мнението за него в коментарите!

Прочети повече за: Грим за паднали клепачи

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Proof It Waterproof Eyeshadow Primer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Glitter Primer

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Mascara Hypnose Black

  Поръчайте веднага
 • Mixa Micellar Water Anti-Irritations

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Свързани теми: грим , сенки за очи , очна линия, очи, зима, есен , Lancome, лято, Urban Decay, NYX, База за грим за очи

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Лято във флакон: Разкриваме най-хубавите парфюми за лятото

Лятото никога не е било по-ароматно! С тези летни парфюми ще излъчваш аура на самочувствие в каквото и приключение да се впуснеш...