Асиметрични вежди – правилно оформяне

Предполагаме, че вече знаете че двете половини на тялото не са напълно симетрични. И сме сигурни че вече знаете как да скриете тези диспропорции с различни облекла. Но, когато става дума за лицето ви, тази задача е доста по-трудна. Това особено се отнася за веждите. Независимо дали една вежда е по-висока от другата, по-къса или по-редка, за вас това се превръща в кошмар. В следните редове, ние ви разкриваме ценни хитринки, които ще ви помогнат в мисията „корекция на асиметрични вежди“.

Защо всъщност двете вежди се различават?

Мимиките, развитие на лицевите мускули, дори и страната на която спите, могат да влияят върху асиметрия на веждите ви. Опитите ви да коригирате формата им непрекъснато се провалят, и всяка следваща стъпка прави задачата още по-трудна. Накрая, веждите ви стават прекалено редки и ви остава само да чакате да израстнат отново.

asimetrichni vezhdi pravilno oformiane

Оформяне на веждите

За оформяне на веждите ви трябват ножички и пинцета, а за запълването подходящи молив и сенки за вежди. Изполвайте ножиците за да скъсите косъмчетата и да ги подравните. С помощта на пинцета премахнете излишните косъмчета от долната страна на веждите. Срешете косъмчетата надолу, подравнете прецизно с ножичка, а след това срешете косъмчетата в естетсвена им посока. За премахване на косъмчета над веждите използвайте подходящ тример. Прецизността е от ключово значение, тъй като прекалено тънките вежди подчертават допълнително асиметрията. Затова, погледнете се в огледалото от разтояние всеки път преди да продължите към следващата стъпка.

Запълване на веждите

Това правило важи с пълна сила и при запълване на веждите. За началото на веждите се счита линията от най-външата част на ноздрите към вътрешната част на очите. Сега, следвайки естествената извивка на веждите, в посока на растежа на косъмчетата нежно запълнете празните участъци между тях. Винаги запълвайте първо горните ивици на косъмчетата а алед това преминете към долната част. По този начин ще уеднаквите веждите и ще коригирате видимата разлика между тях. Накрая, запълнете краищата за да получите еднаква дължина на веждите. За по-дълготраен ефект, използвайте подходящ гел за вежди.

asimetrichni vezhdi pravilno oformiane

Перманентен грим за вежди

При очертаване на веждите задължително трябва да се съобразите с формата на лицето. Веждите могат да направят лицето да изглежда по-слабо или по-късо, в зависимост от предпочитанията ви. За много жени оформянето и подчертаването на веждите все още е невъзможна задача и те много често се решават на перманентен грим на веждите – японска техника за очертаване или микроблейдинг. И двете техники определено ви осигуряват дълготраен резултат, но носят и безброй въпроси. От друга страна, следите от молива може да премахнете по всяко време и да започнете отново.

Топ 3 съвета

- Не прекалявайте с продуктите за подчертаване на вежди – молива и сенките. Естествената форма на веждите винаги е на почит, независимо от тенденциите в грима и красотата.

- Веждите задължително трябва да са в синхрон с останалия грим. Поради това, подчертавайте веждите след като рпиклчите с прилагането на останалия грим.

- Цветът на сенките и молива трябва да се съобрази с естествения цвят на косата. Русите момичета трябва да залагат на продукт, с един тон по-тъмен от цвета на косата, докато за брюнетките са подхдоящи продукти в по-светли нюанси.

Формата на веждите и характера

Формата на веждите издава много за характера на хората. Казват че хората с кръгли вежди са добри комунактори и са отвирени към останалите. Правите и равни вежди издават оптимистични хора със силна логика. Веждите със остра извивка говорят за контролираща личност, кощто желае околните да се държат по определения от него начин.

Вие как се справяте с естествената форма на веждите си? Споделете с нас в коментарите.

Повече за: Гримирайте се като професионалист – топ 5 тайни на спиралата

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Brow Drama Pomade dark blond

  • Maybelline Gigi Hadid Eyeshadow Palette Cool

    Поръчайте веднага

Свързани теми: вежди

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Поправете грешките в грима

Вижте кои са правилните техники за постигането на безупречен грим...