Айлайнер от А до Я

Ако някой козметичен продукт може да се сравни с вълшебна пръчица, то със сигурност това е айлайнерът. Отговорен за цялостната трансформация на визията, точно той създава визуалната илюзия за по-големи и издължени очи, правейки погледа сексапилен и мистериозен. С някои трикове и много упражнения ще можеш да направиш всичко, което пожелаеш с айлайнер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Гарантиращи успех цаки

- Нанеси го на „голо“ око, т.е. преди спиралата, пудрата, коректора…

- За съвършена линия използвай огледалце на ниво малко под очите, за да виждаш точно какво чертаеш.

- Очите ти винаги трябва да са отворени.

- Колкото линията е по-близо до основата на миглите, ефектът е по-естествен и обратно.

- Започни от външния, а не от вътрешния ъгъл на очите. Така винаги ще знаеш докъде е най-добре да стига линията (най-често на средата).

- Винаги първо прокарвай тънка линия, която постепенно удебеляваш, докато не получиш желания резултат.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

- Когато сгрешиш не прибягвай до продукти за сваляне на грим, защото така ще стане още по-зле. Използвай леко навлажнено тампонче за уши.

- Отличен вариант за начинаещите е Maybelline ajlajner с извита дръжка, тъй като той много по-добре ляга в ръката и позволява бързо, лесно и прецизно нанасяне.

- Ако ръцете ти треперят подпри лакътя си на нещо стабилно.

Точките наистина помагат

Ако се спреш на течните продукти довери се на изпитаната рецепта: първо нанеси точки точно над основата на миглите, след което ги съедини в линия. Постарай се точките да бъдат колкото се може по-малки, за да изпъкват. Въпреки че много хора мислят, че перфектната линия трябва да бъде нанесено с едно движение, то това не е точно така. Ако го правиш с къси движения ще грешиш по-малко и по-лесно ще следваш формата на окото.

Изборът на текстурата зависи от сръчността

Молив, гел или течен… Независимо от това кой ползваш, важно е да знаеш, че всеки от тях се нанася по различен начин и изисква различно ниво на сръчност.

Моливът е идеален за начинаещи, тъй като по-лесно се контролира, което само по себе си ограничава полето за грешки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

От друга страна обаче течните и гелообразните оставят много по-наситен пигмент, изискват повече сръчност, по-лесно се размазват… Ако нямаш много опит, приложи този простичък трик: първо с молив начертай линия на клепача, а след това я повтори с течен продукт.

Рядкото заостряне на молива е огромна грешка. Освен че по този начин се отстраняват бактериите, това гарантира и че линията ще бъде много по-прецизна и в близост до основата на миглите, което от своя страна придава по-естетична и естествена визия.

Течен и гелообразен айлайнер – за опитнтие

Течните продукти действително са най-модерните, но същевременно и не оставят никакво място за грешки! Те са ненадминати за cat-eye или някой от другите драматични визии, но и могат да доведат до най-голям хаос на лицето. Важно е да намериш правилната за теб техника, за да не се окажеш с клепачи като рисунка на третокласник. И, разбира се, винаги трябва да предвидиш достатъчно време да изсъхне.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Гелът е в комплект с четка. Малко по-трудно се нанася, защото не е лесно да се определи точно количество, което ни е необходимо. Кремообразната му, фина текстура се плъзга по клепача и не оставя зачервяване и раздразнение, които могат да бъде налице след употребата на моливи, особено ако са твърди. Loreal гелообразен айлайнер е изключително прецизен и подходящ както за тънки, така и за дебелите линии, които набират популярност. Специалният дизайн на върха на апликатора прави безгрешното гримиране възможно и помага да се постигнат и най-дръзките визии. За да бъде постоянен през целия ден и да не се размазва задължително ползвай праймер.

Има повече от един цвят

Да те уведомим, черното не е единственият цвят. Ок, знаем, че то е класика, но пробвай нещо ново! Кафявите и сивите нюанси винаги могат да бъдат чудесна алтернатива на черното, но не забравяй, че лятото е идеално и за някои по-смели комбинации, като например ярките или още по-добре, онези с брокат!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

За т.нар. водна линия винаги използвай nude тонове, защото с тях очите ти ще изглеждат по-голем, отпочинали и свежи.

Открий твоя стил

За постигане на cat-eye най-добър е гелът. Внимателно начертай равна линия от външния ъгъл на окото, след което от средата на клепача започни леко да я извиваш нагоре към слепоочието, като дължината ѝ трябва да е около 1 см. Удължи линията назад към центъра на клепача, запълни празнината и удебели частта към слъзния канал.

Заради твърдия картон, от които са направени, визитните картички са отличен помощен инструмент за постигане на равни, остри линии. Използвай ги като малка линия, за да си улесниш постигането на cat-eye. Задължително остави айлайнера да се изсуши преди да преместиш визитната картичка, защото в противен случай той ще се размаже.

Дебелата черна линия, запълнена с интересен графичен елемент, е идеалното решение за вечерно излизане. Което и да избереш, графичната визия неимоверно ще освежи класическия cat-eye. Тази малка, но значителна промяна ще ти придаде самоуверен и секси вид, точно както и двойните крилца или размазания smokey eye.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Формата на очите определя правилата

За визуално стесняване и издължаване на природно големи очи, нанеси айлайнер на горния клепач и продължи линията с около един сантиметър навън. Ако я започнеш твърде близо до вътрешния ъгъл на очите, те ще изглеждат по-малки и затворени. 

„Уголеми“ малките очи, като начертаеш линия само на горния клепач и леко я извиеш нагоре.

За да се справиш със спуснати клепачи изрисувай черна линия по цялата дължина на горния клепач.

При широко разположени очи е важно да създадеш рамки на вътрешния ъгъл на окото, като изпишеш буквата ,,V'', а след това начертаеш линия по дължина на цялото ръбче на горните мигли, но без да правиш „дъгичка“ навън.

Близките очи раздалечи като подчертаеш външните ъгли и опишеш дъгичка на горе, а същевременно изтъкнеш вътрешните ъгли с бял или nude молив.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Груба грешка

И на последно място, не забравяй едно важно нещо: Притискането на клепача с пръст, за да постигнеш безупречно равни линии, е мит! Не само, че след като го пуснеш линията ще криволичи, но и излишно ще раздразниш и чувствителната кожа около очите. По този начин ускоряваш процесите на стареене и създаване на бръчки.

Прочети повече за: Потъмняване: Задържи тена и след ваканцията

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Super Liner Gel Intenza

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Superliner Tattoo Signature

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rose Gold

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Matte Liquid Liner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Super Liner Ultra Precision

  Поръчайте веднага
 • YSL Couture Eye Liner

Свързани теми: грим , очна линия, очи, тенденция, Yves Saint Laurent, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

8 коректора, които могат да заменят фон дьо тена

Въпреки че е предназначен основно като грим за торбички под очите, коректорът определено може да замени фон дьо тена, а сега ти представяме нашите осе...