8 знака, че си изградила своята бюти рутина

Рутината е едно от най-обезличаващите неща по наше мнение. В един момент се събуждаш и осъзнаваш, че от месеци си купуваш само една и съща спирала, нанасяш сенкките си по сходен начин всеки път, не си сменила цвета на червилото от година и повече. Резюмирахме според нас най-красноречивите бюти моменти, които свидетелстват, че си в рутина, от която трябва да избягаш. Готови сме и с лесни решения на този проблем...

1. Нанасянето на грим вече ти се струва пълна скука, защото не спираш да повтаряш макиаж техниката си плюс цветовете от твоята грим палитра.
Решението: като за начало отвори Pinterest и се потопи във вселената на бюти вдъхновенията, които ни дебнат в тази страхотна социална платформа. Инспирирана и с много идеи в главата си се отправи на пазар за макиаж.

2. Толкова си отвикнала да се привеждаш в добър вид за работа или за срещите с любимите ти хора, че твоите приятели сравняват визията ти с... тъкмо станала от леглото дива.
Решението:  наложи си като правило, че всяка сутрин трябва да отделяш по 15 минути, за да изгеждаш красива и в час със случващото се около теб. През тези 15 минути нанеси фон дьо тен и пудра, малко спирала и червило и се погрижи за косата си.


3. Използваш четка, за да измъкнеш и малкото количество червило останало на дъното на флакона.
Решението: да, знаем, че това е твоето иконично червило, но малка промяна няма да ти дойде зле и ще бъде забелязана от всички. Не се плаши от другите червила, за по-плавно и успешно свикване с новото си набави продукт със сходна формула на тази, която обичаш и добре познаваш.


4. Макижът ти е толкова предвидим и до толкова си свикнала със създаването му, че можеш да се гримираш и докато спиш.
Решението:  опитай сутрин да се събуждаш с 5-10 минути по-рано и и наложи всяка седмица да изпорбваш поне една нова грим техника.

5. Изхабила си цял лак за нокти и си купуваш отново същия цвят.
Решението: не, че това е лошо, но сме сигурни, че хората, които те познават се чувстват леко отегчени от факта, че всичко винаги е едно и също при теб. Набави си няколко нови цвята и ги сменяй спрямо настроението си. Това ще добави колоритa на ръцете ти, който ти е липсвал.
 


6. Не си променила начина, по който третираш кожата си от училище.

Решението: както ти се променяш с годините, така се променя и кожата ти и най-естественото нещо е да надграждаш своята рутина по отношение на грижата за кожата. Ако се чувстваш объркана във вселената от серуми, кремове, мицеларни води и още и още продукти, ти предлагаме да се консултираш с дерматолога ти, който най-добре ще те насочи към правилните за твоя тип кожа продукти.

7. Получаваш предложение за промяна на визията при твоя козметик или фризьор и го отказваш от страх и дискомфорт.
Решението: понякога в моловете има столове в бюти кътовете в козметичните магазини, където гримьори правят макиаж на различни жени. Седни на такъв стол и се пребори с проблемите с отпускането и промените.

 

Lipgloss poppin' 💥. @exteriorglam wears #vividhotlacquer in 'sassy'. #mnyitlook #mnybeautybash

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


8. Не си променяла прическата си от толкова много време, че вече дори не си спомняш.
Решението: пусни си youtube и изгледай някои от многобройните клипове, които демонстрират, колко лесно можем да си направим красива прическа само за няколко минути. Новият стил ще ти даде и ново самочувствие.

Повече за: Трикове за бърз и лесен маникюр

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте