8 трика за нанасяне на червило

Експертите, които са пътеводната ни светлина в бюти света са безброй, но за този материал се допитахме до гримьорa Емили Оливър, която сподели с нас трикове за съвършено нанасяне на червилото. Почерпи информация от извора...

#1 Ексфолирай устните си!


Какво по-неприятно от сухите и напукани устни? Изсъхналата и не добре хидратирана кожа на устните прави всяко червило да изглежда ужасно грозно. За да се отървеш от този проблем ексфолирай усните си точно толкова внимателно, колкото ексфолираш тялото и лицето си. По този начин мъртвите клетки и сухите кожички по естествен начин ще се отстранят. След ексфолация нанеси балсам за устни. Хидратираните устни са основата на красивото чевило върху нашата усмивка.

#2 Използвай nude молив за устни

Благодарение на многообразието от цветове в подобна гама, което заля пазара последните месеци, можем да очертаем много добре усните си с молив в цвят много близък до естествения цвят на усните ни. Така ще успееш да придадеш усещане за обем.

#3 Фиксиращата пудра

Когато нанесеш молив и червило ти остава само да се надяваш усмивката ти да не се размаже и да не загуби очарованието на цвета, който си избрала. За да си подсигуриш цвят устойчив на всички препятствия през деня  посегни смело към грим несесера ти и извади от него своята фиксираща пудра. След нанасянето й върху устните ще забележиш, че си постигнала най-омайния матов ефект до сега, а издръжливостта на продуктите, които си използвала ще се утрои.

#4 Червило и течно червило


За максимална устойчивост на цвета на червилото ти, макиаж майсторите съветват да заложиш на следните продукти – червило и течно червило. Нанеси слой червило върху устните, който ще се превърне в солидна цветова основа за следващата стъпка, която е покриването на устните ти с течно червило.

#5 Трикът на пръстите

За красавиците, които си падат по натуралната визия, която не се отличава с прекалено ярко и наситено на цвят червило, Емили препоръчва следната техника: нанеси малко червило на показалеца си и после лекичко с пръст го размажи върху усните ти с потупвания. Тази техника придава усещане за натурално оцветени устни.

#6 Коректорът става и за устни

Ако все пак искаш да заложиш на цвят, който да омайва хората, с които се срещаш, опитай да нанесеш коректор върху усните ти. Той ще „убие“ естествения им цвят и по този начин ще даде страхотна основа за нанасянето на червилото. Благодарение на продукта, който обикновено скрива несъвършенствата по лицето ни, цветът на червилото, което сме избрали ще е още по-магнетичен и издръжлив.

#7 Стъпка по стъпка


Ето и няколкото стъпки, които винаги следва Емили при нанасянето на червило:
Нанеси коректор или малко фон дьо тен на устните. Очертай ги с nude молив за устни. След това, продължи с леко очертаване и запълване с молив, който е близък до цвета на червилото, което си подбрала. Нанеси червило с четчица. Повтори отново за перфектно покритие.

#8 Пий само със сламка

Колко простичко, нали? Ако искаш да имаш дълготрайно червило не забравяй винаги да пиеш със сламка, дори твоето кафе!

Повече за: Перфектни матирани устни - как?

 

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Color Sensational Rose Rush

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Creamy Mattes Siren in Scarlet

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Color Sensational Vivid Matte Nude Thrill

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Color Sensational Coral Fire

Свързани теми: червило, устни

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Полезни съвети: срокът на годност на гримовете

Кога е време да изхвърлим старата козметика? Знаеш ли изобщо, какви рискове поемаш, ако продължиш да използваш старите си гримове след като им е изтек...