8 бюти мита...Истина или не?

Мит 1: Зрелите жени трябва да носят повече грим

Лъжа! Бръчките са най-естественото нещо, което виждаме по лицето си след определен период от нашия живот. Схващането, че по-зрелите жените трябва да носят повече грим, за да прикрият несъвършенствата е изцяло грешно. Често в тези бръчици, образувани от времето и емоциите, които ни връхлитат, се насъбира пудрата, фон дьо тена и дори сенките за очи затова ти препоръчваме да спазваш семпла козметична рутина. Не прекалявай с фон дьо тена, дори ако можеш използвай по-леки формули, които оставят твоята кожа да диша. Така кожата ще изглежда много по-свежа.

Мит 2: Не използвай блестящ грим, когато минеш тинейджърските години

Брокатът със сигурност не е запазен само за младежите. Можеш да използваш бляскави сенки или ружове и въпреки това да изглеждаш като зряла жена с добра визия за външния си вид. Пробвай сенки, които са в прасковено-розовата гама. Те е ще дадат деликатното очароавание на макиажа ти, което сме сигурни, че търсиш.

Мит 3: Тествай цвета на фон дьо тена на китката ти

Това е абсолютно грешно схващане. Кожата на китката ни е почти винаги доста по-светла от нашето лице, което ще те накара тотално да се объркаш по отношение на цвета, които ти трябва. Препоръчваме ти да пробваш фон дьо тена на горната част на дланите ти или върху врата ти.

Мит 4: Определени цветове сенки стоят добре само на хора с определен цвят очи

Отново лъжовно схващане, което битува от край време. Вярно е, че някои нюанси сенки помагат на очите ти да изпъкнат повече от други, но грешни цветове няма особено ако знаеш какъв макиаж искаш да постигнеш.

Мит 5: Мий лицето си всяка вечер преди сън

Истина! Времето от денонощието, в което кожата на лицето се регененрира най-интензивно е вечерта. Не пропускай да махнеш грима си веднага щом се прибереш от работа с мицеларна вода, например, но преди да се насочиш към леглото задължително мини през банята, за да измиеш лицето си и да почистиш в дълбочина порите. Така ще си сигурна, че на сутринта лицето ти ще е дори по-красиво.

Мит 6: Хръвли си спиралата след три месеца

Склонни сме да се съгласим с този мит. Независимо какво количество спирала използваш и дали все още има много от продукта във флакона, бъди сигурна, че свойствата, заради които си купила спиралата, вече няма да работят за теб. Изсъхналата спирала не разделя и удължава миглите, точно напротив – сплъстява ги и им придава лош вид.

Мит 7: Споделянето на спиралата, очната линия и червилото с приятелки е позволено

Точно обратното! Това не е никак хигиенично. Ако искаш да си спокойна и да се грижиш за здравето си не споделяй тези продукти с приятелки и колежки, колкото и близки да сте.

Мит 8: Ако имаш мазна кожа нямаш нужда от овлажняващи продукти

Лъжа! По-мазната кожа има особенно голяма нужда от овлажняващи продукти, защото ако не използваш такива кожата ти ще отделя още повече мазнина. Нашият съвет е да заложиш на продукти без добавени масла.

Повече за: Класическият макиаж, от който не можем да се откажем

 

Свързани теми: грим , грижа, тенденция, лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продукти за оформяне на вежди: Нашите ТОП 10

Правилното оформяне на веждите често се превръща в голямо предизвикателство, но за щастие в наши дни, на пазара се предлага изобилие от козметични про...