6 точки на които със сигурност не нанасяте коректор

Прилагането на коректор е една от задължителните стъпки в гримирането.  Той е един от най-използваните козметични продукти и е верен съюзник на всяка жена в борбата с несъвършенствата по кожата, следите от умора и недоспиване.

Чудесно средство

Ако и вие посягате към коректора само когато се налага да прикриете несъвършенствата по кожата, трябва да ви уведомим – загубили сте ценно време. Ако не вярвате, прочетете внимателно следните редове.

Под и над веждите

За да накарате веждите ви да изпъкнат и да „отворите“ погледа си, нанесете малко количество коректор под и над веждата. Това е една от хитростите на гримьорите с помощта на която подчертават красивата извивка на веждите или променят визуално формата им.

Под очите и във вътрешните ъгли

Коректорът умело скрива тъмните кръгове под очите, а допълнително количество, приложено във вътрешните ъгли на очите мигновено придава свеж и отпочинал вид на лицето. С този трик може да се служите когато ви липсва настроение и имате нужда от свежест и бодрост, и капка самочувствие.

В корена на носа

Сложете малко количество коректор в корена и средата на носа и разнесете добре. Това ще озари лицето и ще коригира контура на носа.

Около ноздрите

Кожата около ноздрите е по-тънка и през нея лесно прозират капилярите. Нанесете коректор в областта около ноздрите за да уеднаквите тена и да подобрите текстурата на кожата в тази област.

В краищата на устните

Този трик е особено препоръчителен при жени с понижен тонус на кожата около устните. Нанасянето на коректор в краищата на устните повдига оптически устните и ги прави да изпъкнат в пълната си красота.

Средата на брадичката

Приложете коректор на брадичката и го разнесете добре. Нанесен в средата на брадичката, коректорът оптически издължава лицето и кара устните и червилото да изпъкната на преден план.

Повече за: Дълготраен грим през лятото

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Fit Me Concealer

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Age Rewind

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очи, фон дьо тен , тенденция, дневен грим , коректор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-накрая тестирахме твърд фон дьо тен, които впечатли всички жени по света!

Какво знаем и мислим за новия L’Oréal Paris Infaillible 24h Fresh Wear твърд фон дьо тен...