6-те гряха на опушения грим

Всяка представителка на нежния пол обожава опушения грим, сигурни сме. Само, че много жени го намират за твърде труден за овладяване и допускат безброй грешки. Най-честите грехове свързани с опушените очи, както смятаме да наричаме всикчи неправилни неща по пътя към постигане на този макиаж, са на редовете по-долу. Вярваме, че шестте опорни точки на този текст ще ти помогнат да бъдеш по-красива и щастлива с грима си.

Не използваш основа за сенки

Това е основна грешка, която допусната кара сенките ти да се събират в гънката на клепача ти... много нелицеприятна история. Винаги преди да посегнеш към палитрата с многоцветни сенки нанасяй основа създадена специално за тази зона на лицето, тя ще ти помогне да нанасяш по-лесно сенките си,  да ги смесваш по-успешно и те да изглеждат красиви и наситени много по-дълго.

Слагаш твърде много очна линия

Когато прекаляваш с очната линия никога не изглежда добре, защото се губи плавното преливане между цветовете в техниката на опушения макиаж. Следвай внимателно линиите на окото ти и не прекалявай с черните очертавания, за да не получиш ефект „маската на Зоро“.

Не смесваш добре цветовете

Грозно опушени очи се получават, когато не смесиш правилно различните цветове, които създават опушената очна линия. Като за начало смени четката си с такава, която се справя добре със задачата, ако и това не помогне смени сенките с по-добри и по-лесни за разнасяне.

Използваш твърде много цветове

Когато създаваш опушен грим бъди сигурна, че подбираш цветове, които се допълват и са в синхрон един с друг. Например използвай тъмно кафяво със златисто и светло кафяво. За да избегнеш използването на много тонове, които не стоят добре заедно те съветваме да избираш по три, които ти допадат.

Нанасяш сенките след фон дьо тена

Какво по-досадно от нуждата да нанасяш отново фон дьо тена си след като черни сенки са попаднали под окото ти при нанасянето им върху клепача. За да избегнеш тази така дразнеща ситуация нанеси сенките преди фон дьо тена. Така те ще се разнесат по-красиво и лесно по кожата ти, освен това ще елиминираш шанса фон дьо тенът да се събира в сгъвката на клепача ти.

Не бъди мързелива

Най-важното след дълъг ден или парти вечер с макиаж е да свалиш грима си веднага след прибирането ти у вас. Ако си твърде мързелива и превърнеш в лош навик лягането с грим то кожата на клепачите ти ще се раздразни, а миглите ти ще станат по-редки и тънки. Здравата кожа е най-важната основа за красив макиаж.

Повече за: Как да избереш правилния макиаж ако си с много светла кожа

Свързани теми: опушен грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Неправилно гримиране и как да го избегнеш

За да изглежда гримът ти безупречно са нужни много знание, практика, но и грешки! Ние ще ти помогнем да разпознаеш и избегнеш някои от най-честите кло...