6 неща, които трябва да знаеш преди самопотъмняване на кожата

Всички знаем, че излагането на вредни ултравиолетови лъчи може да представлява риск за здравето, но това не значи, че трябва да забравим за бронзовия тен. Предизвикателният “sun-kissed” тен може да се получи без слънчеви бани и посещения в солариума, благодарение на продуктите за самопотъмняване, които освен че са безопасна алтернатива на слънчевите бани, се превръщат в истински сладък грях.

Важно е само да се придържаш към основните правила и да следваш няколко прости стъпки преди самата процедура.

1. Всичко е в добрата подготовка - 4 основни стъпки:

Ако искате да се сдобиеш с желания загар и да го запазиш възможно най-дълго, ще трябва да отделиш малко време и усилия преди процедурата за самопотъмняване. Добрата подготовка е повече от половината работа и затова е най-добре да започнеш с нея навреме, поне 24 часа по-рано.

Пилинг

6 неща, които трябва да знаеш преди самопотъмняване на кожата

Пилингът е ключът към равномерния тен, защото мъртвите клетки и люспестата кожа могат да оставят грозни петна и цветни следи по цялото тяло. Затова е желателно в деня преди процедурата да подготвиш кожата за това, което я очаква, обръщайки специално внимание върху по-грубите региони като коленете и лактите. Не забравяй, че само гладката кожа може да абсорбира равномерно цвета! Пробвай Kiehl’s Gently Exfoliating Body Scrub, нежен пилинг със семена от кайсия, който ще ти помогне лесно да се отървеш от мъртвите клетки по повърхността на кожата, но който няма да я изсуши твърде много. След него кожата е копринена, мека и готова за хидратация.

Хидратация

Хидратацията е необходима за постигане на перфектни резултати. Повтаряме - меката и гладка кожа по-добре усвоява крема за самопотъмняване и позволява на цвета да прониква навсякъде равномерно и да бъде равномерен. Цветът се “хваща” най-добре и става тъмен върху сухите части на кожата, затова трябва да избягваме този страничен ефект с навременен пилинг и хидратация.

Къпане

Всички знаем, че порите се разширяват след топла вана или душ, затова къпането се извършва поне четири часа преди процедурата, така че продуктът да не навлиза в порите, оставяйки тъмни петна след себе си. Тоести може да си вземеш душ в същия ден, но да бъде достатъчно дълго преди процедурата!

6 неща, които трябва да знаеш преди самопотъмняване на кожатаБръснене

След душа (това може да свърши и на предния ден, след пилинга и душа), когато фоликулите на косъмчетата омекнат достатъчно, изпълни последната подготвителна стъпка, която е бръснене. Важно е това да се направи преди процедурата, защото бръсненето след нея само ще ускори падането на тена, а това със сигурност не е целта ни.

2. Задължително без грим

Не бъди гримирана по време на процедурата, ако планираш да потъмняваш и лицето си. Фон дьо тенът действа като бариера и няма да позволи на продукта да проникне през кожата, така че цветът ще отиде в мивката веднага след като се измиеш. Трябва първо да отстраниш грима, а след това с почистващ гел за лице Mixa Anti Imperfection внимателно да премахнеш мръсотията и излишния себум от порите и кожата.

3. Пропусни дезодоранта и хидратиращия крем

Дезодорантът също може да създаде бариера, а резултатът ще бъде неравномерен цвят в областта на мишниците. Също така е желателно да избягваш хидратиращи кремове и всякакви масла и парфюми, които могат да полепнат по кожата и по този начин да доведат до „пъстър“ тен.

4. Нанеси продукта правилно

Ако извършваш процедурата в домашни условия, важно е още в началото да сложиш на пластмасови или хирургически ръкавици, за да избегнеш оранжевите длани и „мръсните“ следи между пръстите си. Употребата на пяна за самопотъмняване Garnier Ambre Solaire ще осигури кожа с наситен загар, които трае седмици след само едно нанасяне, но без петна! За разлика от някои продукти, които са предназначени само за тялото, тази пяна може да се нанася и върху лицето.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Garnier (@garnier_bg)

С кръгови движения, леко и равномерно нанасяй върху всяка част от тялото, сякаш леко се масажираш. Обърни специално внимание на лицето, постарай се кремът да не влиза в контакт с очите и не забравяй да обхванеш областта зад ушите, шията, деколтето ... На ставите, стъпалата, коленете и лактите нанеси много малко количество крем, за да не потъмнеят твърде много. Когато приключиш с нанасянето, свали ръкавиците и с кръгови движения внимателно разнеси останалата част от пяната върху дланите и между пръстите.

5. Изчакай 6-8 часа преди следващото къпане

След процедурата по самопотъмняване изчакайтшест до осем часа до следващото къпане. Когато най-накрая се изкъпеш, ще забележиш, че водата във ваната или под душа изглежда мътна, но не се притеснявай, това е просто цветът на продукта, използван за получаване на идеалния бронзов тен. Не забравяй, че няма търкане, пилинг или бръснене ... Използвай само обичайния продукт за душ, внимателно разтрий кожата и остави водата да премахне пяната и остатъците от боята. Ако следваш инструкциите на опаковката, няма опаснос да изцапаш пижамата или спалното си бельо, но като предпазна мярка със сигурност можеш да носиш по-широки и тъмни пижами.

6. Поддържай цвета с ежедневна хидратация

След първия душ започни редовна ежедневна хидратация, за да поддържаш бронзовия си тен възможно най-дълго. Препаратите като хидратиращия лосион CeraVe ще ти помогнат в това, защото възстановяват защитната бариера на кожата на лицето и тялото. Избягвай хидратиращите кремове на маслена основа, тъй като те могат да ускорят премахването на цвета и да направят кожата на петна.

6 неща, които трябва да знаеш преди самопотъмняване на кожата

От друга страна, преди душ или миене на ръцете, препоръчително е да нанесеш бебешко олио на кожата, защото то има защитен ефект и спомага за поддържането на получения цвят. Мий се с хладка или студена вода, тъй като топлата вода изсушава кожата. След като изпълниш всички стъпки, остава само да се насладиш на новия си прекрасен бронзов външен вид.

Прочети още: 6 съвета за nude грим визия

За този външен вид препоръчваме

  • Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer Self Tan Mousse

    Поръчайте веднага
  • Mixa Anti-Imperfection Cleansing Gel

    Поръчайте веднага
  • CeraVe Moisturizing Lotion

    Поръчайте веднага
  • Kiehl’s Gently Exfoliating Body Scrub

Свързани теми: грижа, тенденция, лято, Garnier, грижа за кожата, Garnier Ambre Solaire, SPF, самопотъмняване

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Искаш ли перфектната грим визия за Хелоуин? Ние знаем как

Гримът е неизменна част от почти всеки костюм, така че е просто задължителен за Хелоуин, а ние ти даваме предложения за продуктите, с които можеш да п...