6 грешки при нанасяне на фон дьо тен

За постигане на безупречна визия и създаване на перфектен грим основата играе изключително важна роля.

Използването на неподходящ продукт съсипва цялата визия и създава обратен ефект – нежелано лъщене или неприятен ефект на маска.


Представяме ви 6 най-чести грешки при нанасяне на фон дьо тен.

1. Не правите предварителен пилинг

Перфектен грим може да се получи само на идеално чиста, гладка кожа. Редовно правете пилинг на лицето, за да премахнете мъртвите клетки от повърхността на кожата и да я подготвите за поставяне на грим върху нея.

2. Грешен нюанс


Една от най-често допусканите грешки е избор на неподходящ нюанс. Подбирайки грешен нюанс, рискувате лицето ви да изглежда грубо и да получите нежелания ефект на маска. При избиране на фон дьо тен, пробвайте няколко различни нюанси за да сте сигурни че избрания цвят напълно се слива с цвета на кожата ви.

3. Не използвате праймър

Винаги използвайте праймър преди прилагането на фон дьо тен. Праймерът осигурява плътно покритие и по-голяма дълготрайност на грима. Освен това, праймерът изглажда кожата и прикрива зачервяванията.

4. Тип кожа

Фон дьо тенът трябва да бъде съобразен с типа кожа на всяка жена. В момента на пазара се предлагат различни марки и видове фон дьо тен, така че внимателно съобразете съставките и текстурата с типа кожа. Винаги можете да посетите специалист който да определи какъв тип кожа имате.

5. Не използвате прахообразна пудра


Прахообразната пудра е изключително важна за перфектен завършек на грима, особено ако кожата ви е прекалено мазна. Тя матира и придава кадифена нежност на кожата. Освен това, прахообразната пудра фискира грима, и е идеална основа за нанасяне на бронзант и руж.

6. Не използвате инструменти за нанасяне

Различните фон дьо тени се нанасят с различни инструменти. Едни от тях се нанасят с пръсти, другите пък със специална четка или гъбичка. Най-добре е да поискате съвет от професионален гримьор, или ако имате възможност сами изпробвайте няколко техники за да разберете коя от тях ви подхожда най-много.

Повече за: Магията на L’Oreal Paris

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Nude Magique Cushion

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , фон дьо тен , пудра

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да избереш подходящия фон дьо тен Lancôme Teint Idole Ultra Wear за себе си

И докато някои продукти не се задържат дълго на пазара дори и след успешно начало, има и такива, които се появяват, завладяват пазара  и остават на въ...