5 трика за нанасяне на перфектната очна линия

Очната линия е класика в грима, но определено е и едно от нещата, които създават най-много стрес и затруднения при всички жени. Вероятно на много от вас им се е случвало да закъснеят поне веднъж за работа или излизане заради многобройни опити да нанесе равномерно очната линия и на двете очи. :)

Най-важно е да имате предвид, че независимо дали сте начинаещи, напреднали или дори професионални гримьори – няма нищо страшно в това да сгрешите. Понякога се случва на всеки и хубавото е, че това е просто грим и се маха лесно и бързо за секунди! 

Ето няколко трика, които се надявам да направят процедурата по очертаване на очите по-приятна и лесна!

 1. Използвайте скосена четка и малко светли, кафяви сенки за да маркирате къде ще бъдат извивките на очната линия. По този начин ще се чувствате по-уверени при нанасяне на самата очна линия след като вече сте маркирали къде ще се намират извивките на двете очи.
   
 2.  Важно е да имате стабилна опора под лакътя – звучи много просто, но всъщност помага. Ако имате треперещи ръце – опитайте този трик и може да ви помогне.
   
 3. Опростете процедурата по очертаване на очите като вместо да чертаете една линия от начало до край, нанесете малки точки или тирета и след това ги свържете плавно.
   
 4. Използвайте правите ъгли на някой предмет или опаковка около вас като го поставите под ъгъл от краят на окото в посока краят на веждите, след което начертайте очната линия отгоре и ще получите идеална права линия и ъгъл на извивка.
   
 5. Ако вече сте начертали извивките на очната линия, обаче ви се струват прекалено ниско или неравномерно, използвайте чиста скосена четка за очна линия, напоена в лосион за почистване на грим или мицеларна вода и по този начин лесно ще коригирате линиите и отнемете излишното количество очна линия без да се налага да махате гримът си изцяло. Добавете коректор отгоре за още по-изчистен вид.

За този външен вид препоръчваме

 • Grandiose Liner Lancome

 • Master Precise Curvy Maybelline New York

 • Superliner Superstar L'Oreal Paris

  Поръчайте веднага
 • Vivid Brights Nyx Sapphire

Свързани теми: очна линия, очи

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Топ 7 бюти продукта за това лято

Ако трябва да се ограничиш на само няколко продукта, които да бъдат с теб навсякъде през това лято, и с чиято помощ мигновено можеш да освежиш и подоб...