5-те смъртни гряха към кожата

Без значение колко грим използваш, резултатите никога няма да са толкова добри, както ако имаш поддържана кожа, така че направи всичко възможно да избегнеш 5-те основни грешки, когато става въпрос за твоята кожа:


Грях към кожата #1: Пушенето

Забелязвала ли си как кожата ти става по-блестяща, когато не си пушила няколко дни? И не, не си въобразяваш, кожата ти наистина изглежда по-добре. Клетките на кожата се нуждаят от кислород, за да се възстановят, а пушенето блокира този процес и предизвиква повече бръчки и изтощен вид на лицето.


Грях към кожата #2: Солариум

Запомни, че няма нищо по-лошо от солариума - въпреки че не можеш веднага да го забележиш, 10 минути в солариума са равнозначни на излагане на слънце без защита цял ден.


Грях към кожата #3: Излагане на слънце без защита

Слънцето е полезно за нас и помага на тялото да произвежда витамин Д, което пък позволява по-доброто усвояване на калций и прави зъбите и костите по-здрави. Но също така може да бъде и опасно, ако не използваме слънцезащитно средство и не носим подходящо облекло. Колкото и да ни се струва, че изглеждаме здрави, когато сме придобили слънчев загар, слънцето буквално изгаря кожата ни, което я дехидрира, причинява бръчки, а в последствие и пигментни петна. 


Грях към кожата #4: Спането с грим

От предишна наша статия научихме, че лягането с грим изсушава кожата и я състарява. Това влошава качеството на кожата и миглите, затова е важно да ги подхранваш и да се грижиш за тях, и да отстраняваш грима с щадящо средство за сваляне на грим, което отговаря на твоя тип кожа.


Грях към кожата #5: Късното лягане

Колкото и да е трудно да устоиш на „само още един епизод“ от любимия си сериал или да останеш за още едно питие, не забравяй, че “beauty sleep” (сън за красота) не е просто фраза. Сънят наистина действа - помага на клетките да се обновят, прави кожата по-еластична и предотвратява появата на бръчки.

 

Мокри кърпички, олио, крем или мицеларна вода? Кое средство за сваляне на грим за кой тип кожа е подходящо?

Свързани теми: грим , грижа

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тенденция Еуфория

Ако си успяла да видиш визията еуфория в профилите на известните личности и искаш да ги копираш, тогава най-важното е овладееш техниката за нанасяне н...