5-те продукта които вероятно не използваш правилно

Коректор, хайлайтър, очна линия, червило, молив за вежди...Колко пъти ви се случи да сгрешите с някой от тези гримове? Ако смятате че винаги ги използвате правилно, помислете още веднъж. Може би правите грешки без дори да ги осъзнавате.

Питате се как някои жени изглеждат безупречно след гримиране, а при вас този ефект просто отсъства. Спокойно, това никак не означава че нямате достатъчно талант. Това е сигурен знак че някъде грешите. Сега е време да поправите грешките си!

Коректор

Нансяте коректор преди фон дьо тена? Фатална грешка! Коректор и основа – не е едно и също. Целта на коректора е да прикрие всичко, което фон дьо тенът не успява. Това правило важи с пълна сила когато става дума за околоочната област и тъмните кръгове. Ако говорим за пъпки и белези от акне, имате свобода да нарушите правилото и да нанесете коректора преди фон дьо тена.

Нанасянето на коректора под формата на точки ще направи тъмните кръгове още по видими! Вместо да слагате точки, нанаесете коректора под формата на триъгълник. Този начин осигурява перфектно сливане на коректора с естествения тон на кожата ви.

Важно: Коректорите, предназначени за скриване на тъмните кръгове под очите са с кремообразна формула и не бива да се използват за прекриване на пъпки или петна по останалата част от лицето. При избора на подходящ нюанс, избирайте коректор с един тон по-светъл от естествения цвят на кожата. Не напластявайте голямо количество кроректор!

Хайлайтър

Контуриране с помощта на хайлайтър – абсолютен хит за този сезон. И това е напълно оправдано! Хайлайтерът е чудесен завършек на грима, придаващ свежест и сияние към визията. Но много представителки на нежния пол не използват правилно този продукт. Една от най-често срещаните грешки при използването на хайлайтър е прилагането му за прикриване на недостатъци по кожата. Както вече казахме, това е ролята на коректора. Хайлайтерът придава блясък на лицето, подчертавайки красивите му черти. Ако не желаете да акцентирате върху недостатъците си, използвайте хайлайтъра в умерени количества.

Важно: Хайлайтерът се нанася по средата на челото, носа, под веждите, във вътрешния ъгъл на окото, изпъкналата част на скулите и над горната устна. Нанасяйте го с подходяща четка или гъбичка, като последна стъпка в оформянето на грима.

Червило


Един от най-древните помощници на жените по света. И един от най-често използваните козметични продукти. Но, макар че нанасянето на червилото ви се струва изключително лесно, оказва се че най-честите грешки в гримирането са точно с червилото.

Не забравяйте че правилната подготовка на устните е от ключово значение за крайния резултат. Поддържайте устните си добре хидратирани и ексфолирани. Само добре поддръжаните, гладки устни са добра основа за нанасяне на червило. При използване на молив за устни, старайте се той да е в същия нюанс като червилото. В противен случай рискувате да заприличате на клаун! Винаги поставяйте червилото първо в средата на устните а след това към самите краища. Не прекалявайте с количеството, за да не се размазва и оставя следи навсякъде.

Накрая, но не и на последно място – избирайте внимателно нюанса на червилото!

Молив за вежди

Напоследък, плътните вежди отново станаха актуални, което ни принуди да изхвърлим пинсетата и да се насочим към продуктите за вежди, осигуряващи плътни и красиво изглеждащи вежди. За съжаление, и с тези продукти много често допускаме грешки. Най-често допусканата грешка е прекаляване с акцентирането на веждите, и порад това е важно моливът който използвате да бъде в нюанс, съвпадащ с естествения цвят на косата.

Важно: Ако използвате молив, може да сложите сенки за вежди за по естествена плътност или спирала, която да укроти косъмчетата, но не и трите продукта едновременно! Заложете на простто правило – не използвайте повече от два продукта. Напластяването на продуктите върху веждите ще направи лицето грубо и неестествено.

Очна линия

Коя от вас може да се похвали с чудесните си умения за прецизно прилагане на очна линия? Знаем, че нанасянето на очната линия е доста трудна задача, но също така знаем и че поставянето и може да бъде лесно ако се спазват някои основни правила.

За всички които не са достатъчно сръчни, гримьорите съветват първо да нарисувате контура който желаете с молив за очи, а след това да минете върху него с подходяща очна линия. Никога не дърпайте кожата на клепача докато слагате очната линия, защото така рискувате да промените формата на линията която желаете да очертаете.

Нанасяте очна линия и на долния клепач? Много са причините поради които трябва да спрете веднага! По този начин очите ви изглеждат много, много малки и рискувате появата на инфекции и раздразнения в зоната на очите.

Повече за: Хроминг – новата тендецния

Свързани теми: грим , очна линия, червило, коректор, праймър

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Face Awards Balkan: Дигиталното козметично събитие на годината

И тази година на едно от най-вълнуващите и интересни състезания в региона беше доказано, че гримовете не само просто начин за разкрасяване на дамите...