5-те най-чести грешки при нанасяне на руж

Независимо дали става дума за по-лек дневен или пък тежък вечерен грим, ружът придава чар на лицето и го прави да изглежда свежо и здраво. Затова, една малка грешка при нанасянето му е достатъчна да се получи обратен ефект.

1. Грешен нюанс

Познати ли са ви онези моменти когато се изчервяте от срам или неудобство? Точно естествената ви руменина на лицето е цвятът до който трябва да се доближава нюансът на избрания руж. Използването на по-тъмни или по-светли нюанси може да развали цялата визия.

2. Неподходяща четка

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Вече сте избрали идеалния нюанс и сега трябва да нанесете ружа върху скулите като използвате четка. Но, бъдете сигурни че тя е предназначена само за нанасяне на определен вид руж. Така например, за нанасяне на прахообразен руж винаги използвайте четка от естествен косъм, докато за кремообразните и течни ружове е препоръчително да използвате четка от изкуствен косъм.

3. Не блендирате достатъчно

След като намерихте подходящ нюанс и четка, готови сте да научите как правилно да нанасяте руж. Блендирайте добре ружа за да може той добре да се слее с останалия грим и да изглежда естествено. За това ви е нужно търпение и упражнение.


4. Прекаляване с количеството

Едно от класическите правила в почти всички съвети за грим, е правилото „колкото по-малко, толкова по-добре“. Да, намерили сте перфектен руж, но не прекалявайте с нанасянето му. Не забравяйте класическото правило и със сигурност няма да сгрешите.

5. Прекалено високо или прекалено ниско


Избягвайте поставянето на руж високо или прекалено ниско по лицето. Старайте се да не разнасяте ружа под основата на ноздрите. Прекалено ниско нанесеният руж не само че изглежда нелепо но ви състарява с няколко години. Също така, прекалено високо нанесеният руж прави да изглеждате грубо и образува неприятен ефект на маска.

Повече за: Как да изберете подходящ руж?

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible Blush Sculpt L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага
  • Le Blush

  • Maybelline Master Blush

Свързани теми: грим , руж

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Всичко, което винаги сте искали да знаете за компактната пудра

В миналото компактната пудра е била съществена част от ежедневието...