5 съвета за съвършено контурирано лице!

Ок, ясно е, че контурирането е станало неизбежна част от мейкъп рутината. Професионалните гримьори всъщност винаги са използвали тази техника за оформяне на лицето, но тъй като нейната употреба сега стана масова, са ни необходими добри съвети за най-добри резултати. Затова, преди да се хвърлим към засенчване на лицето, ето какво трябва да знаете:

 

#1 Едно от основните правила при гримирането гласи – по-светлото увеличава и подчертава, а по-тъмното намалява и стеснява.

Точно на този принцип се основава и контурирането. Погледнете се в огледалото и преценете: какво бихте подчертали – и там нанесете по-светъл нюанс, а какво бихте стеснили – и там сложете по-тъмен нюанс.

#2 Комбинирайте само 2 до три нюанса по-светъл, съответно по-тъмен цвят 

в сравнение с вашия цвят на кожата на лицето, за да постигнете успешно засенчване, без ефект на шарено лице.

 

#3 Няма универсално правило за контуриране

 Как ще засенчвате лицето зависи от формата на вашето лице и спецификите му. Ако имате тясно лице, резултатът от допълнително стесняване на бузите чрез засенчване под скулите ще бъде лицето ви да изглежда изпито. Опитайте няколко варианта, докато намерите този, който най-много съответства на вас и вашето лице. Не на всички подхожда моделът за контуриране „Ким Кардашиян“, а и не е нужно всички да приличаме една на друга, нали?

#4 За по-светло подчертаване т.нар. strobing или highlighting не е желателно да се използва коректор, тъй като придава матов ефект и двуизмерност на лицето.

Изберете препарат със светещи частици (не с пайети), т.нар. хайлайтер- highlither, за да изглежда лицето свежо и здраво. Най-често се използва на скулите, за да подчертае вдлъбната брадичка или да увеличи малко чело.

#5 За по-тъмните части можете да използвате bronzer, но трябва предварително да издухате излишъка от четката.

Ако сте с по-светла кожа, трябва да избягвате бронзер (освен ако не сте почернели на слънце) и да си намерите по-светло решение за засенчване. Лицето най-често се потъмнява, така че по този начин бузите да се приберат, кръглото лице или дебелият нос да се стеснят, да се намали челото или да се прикрие изпъкнала брадичка. 

Повече на: Три начина на оформяне на веждите само за три минути (ВИДЕО)

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible Sculpt by L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага
  • New! V Master Contour Maybelline New York

    Поръчайте веднага
  • Master Sculpt by Maybelline New York

    Поръчайте веднага

Регистрирайте се / Влезте