5 причини да не се страхуваш от лилавото червило

„Лилавото е новото черно“, казва звездният макиаж артист Джейми Грийнберг, с който не можем да не се съгласим. Въпреки обожанието ни към този цвят, той винаги е бил такъв, който изглежда много добре на всички други жени, но някак си не сме сигурни, че ще изглежда така и на нашите устни. Ако и ти си от тези несигурни момичета, които се плашат от люляковия цвят, който не може да остане незабелязан, ти предлагаме няколко страхотни аргумента защо и как трябва да носиш пурпурния нюанс.

#1 Лилавото е универсално


Този цвят събира в себе си студените и топлите тонове, което го прави почти перфектен за всички красавици. Освен това лилавото има много разновидности – лавандулово, люляково, патладжанено, виолетово, лилаво вдъхновено от тоновете на синята слива. Има някои основни правила, които трябва да спазваш, когато избираш  правилния нюанс на пурпурното, а именно: ако имаш светла кожа се насочи към лавандулово и люляково лилаво, които са по-светлите разновидности на цвета. Студените тонове в тези нюанси допълват студените тонове на по-светлата кожа. Кожа със среден тон е добре да бъде водеща при избора на лилаво червило, което от своя страна да бъде в по-мек лилавеещ нюанс. Топлината на тези нюанси допълва топлите подтонове на кожата със среден до не много силен тен. Ако пък си смугла красавица можеш да бъдеш повече от неотразима с много тъмно лилавите тонове, които са дълбоки и поглъщащи окото, изключително шик и тренди.

#2 Можеш да контролираш интензитета и цвета

Когато се осмелиш да посегнеш към лилавите червила, то спокойно – те са много благодатни по отношение на тяхното нанасяне. Можеш първоначално да изпробваш само един слой от цвета, който да остави нежни виолетови нотки по устните ти. Ако си напълно готова лилавото да те „отнесе“, то нанеси два или три слоя и се наслади на плътността и интензивността.

#3 Избери правилната текстура​


Възможностите са толкова много, че да задоволят желанията на всяка красавица. Ако например не се чувстваш комфортно с течно червило с много блясък, заложи на кремообразно, което оставя матов ефект. Понякога матовите червила са с по-силно покритие. Имай това предвид.

#4 Мисли за това червило като за аксесоар

Да, лилавото се забелязва, то говори само за себе си, а и за жената, която се осмелява да го носи, затова можем смело да заявим, че лилавото червило е като ценен аксесоар за визията ти. Колкото и семпло да си се облякла, пурпурните устни ще изстрелят визията ти на тотално друго ниво.

#5 Подготви устните си за пурпурната магия


Важно е когато нанасяш толкова забелязващо се червило да си убедена, че устните ти са безупречни, защото именно те ще привличат погледите и ще са обект на много внимание. Ако си се насочила към червило с матова формула, то преди това задължително мини устните си със скраб и дълбоко хидратиращ балсам, който да проникне в дълбочина и да ги омекоти. Чак след това нанеси матовото червило, повечето от тях обикновено изсушават устните. Ако искаш да нанесеш цвета много  леко, така че той да остави лек нюанс върху усмивката ти то... нанеси червилото на показалеца си и с леки потупвания покрий устните си в лек пурпурен нюанс.  Запомни, че ако нанасяш много тъмно лилаво червило прецизността е от огромно значение, затова си набави молив за устни в същия нюанс и го подостри много добре, за да очертаеш устните идеално преди да ги запълнеш с лилаво.

Повече за: Само за смели момичета

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline SuperStay Matte Ink Believer

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Sensational Berry Bossy

    Поръчайте веднага

Свързани теми: червило, устни, тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Професионално гримиране: стъпка по стъпка

Професионалното гримиране вкъщи е възможно! С практика, качествени продукти и добра воля лесно ще преобразиш лицето си в един малък шедьовър...