5 правила за перфектен дневен грим

Алармата ти звъни безмилостно, а на теб още не ти се стaва от леглото. Затваряш очи и се опитваш да се оставиш на прекъснатите сънища...но изведнъж осъзнаваш че закъсняваш. Бързаш да се гримираш, нанасяш голямо количество сенки върху клепачите и тръгваш...В офиса забелязваш че те гледат странно всички колеги? Тичаш до огледалото, видиш, че гримът ти изглежда смешно, грубо и натрапчиво. За да не повтаряш същите грешки, прочети нашите съвети и виж какви са основните правила за дневен грим.

Стой далече от черните сенки и броката!


Макар че гримът трябва да подчертае естествената ти красота, прекаленото акцентиране не само че изглежда нелепо но е и абсурдно. Опушен грим в тъмни нюанси е абсолютно недопустим, както и привличащи внимание цветове – черно или тъмносиньо.

Очна линия


Ако си голяма любителка на очната линия, но не искаш да изглеждаш прекалено натрапчиво, винаги има компромис. Използвай очната линия за да подчертаеш миглите си! Очертай тънка черта във външния ъгъл на клепача, в самата основа на миглите.

Опушени очи


Ако не искаш да се откажеш от тази техника на гримиране, избери по-спокойни и по-естествени цветове – сив или кафяв. Винаги нанасяй по-тъмните нюанси в основата на миглите, след което нанеси сенки в по-светли нюанси. Тъмните и светлите нюанси трябва да се слеят добре за да не излгеждат прекалено контрастиращи си.

Семплият грим винаги е решение


Сенки за очи в телесен цвят и малко количество спирала върху миглите винаги изглеждат чудесно. Не забравяй веждите си и се старай те да изглеждат винаги добре поддържани.

Избегни дискомфорта


Ако някой продукт ти носи повече дискомфорт отколкото самоувереност, просто не го използвай! Гримирането трябва да ти носи удоволствие, а не затруднения!

Повече за: Как да тестваме грима в магазините

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

    Поръчайте веднага
  • The Nudes Maybelline New York

    Поръчайте веднага
  • Master Precise Eyeliner by Maybelline New York

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очи, дневен грим , естествен грим

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да се гримираш за видео разговор

В тази статия ще ти разкрием как да се гримираш за видео конференции, така че не просто да се подобри настроението ти и да те разкраси...