5 правила на вечерния грим

Макар че, вечерният грим трябва да е по-изразителен и забележителен, съществуват някои основни правила към които би трябвало да се приддържам, за да създадем ефектна вечерна визия.

Ярки цветове, брокат, подчертани очи...


Едно от правилата на вечерния грим е – ако не можеш да носиш през деня, можеш през нощта! Позволени са ярките цветове, сенки с брокат, силно подчертани и драматични очи, котешко око...всичко което ти хрумне и си сигурна че ти отива.

Очна линия вместо молив

За да си сигурна че гримът ще се задържи на място, гримьорите съветват да използваш очна линия вместо молив за очи. Формулата на очната линия е по-кремообразна от тази на молива и това я прави по-дълготрайна и устойчива. Винаги нанансяй очната линия след като си нанесла сенки върху клепача. По този начин линията прилепва по-добре на клепача и се задържа за по-дълго време.

Кремообразни сенки на края

Ако искаш вечерния ти грим да остане непокътнат, накрая винаги трябва да нанесяш един слой кремообразни сенки. Те ще предотвратят размазването на предварително нанесените сенки и събирането им в сгъвката на клепача. Като финален щрих, нанеси малко количество руж или бронзант върху клепачите, които допълнително ще фиксират грима на очите ти.

Спирала


Спиралата прави очите красиви а погледа неустоим. За вечерен грим, препоръчително е да изпозлваш водоустойчива спирала. Тя ще е по-дълготрайна и ще издържи по-дълго време ако преди нанасяенто и минеш върху миглите си с малко количество компактна пудра.

Веждите

Веждите са важна част от очния грим. Красиво оформени, те придават цялостно излъчване на лицето. За да запълниш празните места между косъмчетата, използвай подходящ молив. Важно е той добре да е подострен но не трябва директно да натискаш с острия връх, а леко да докосваш веждите с него. Моливът не трябва да е прекалено твърд, но не и прекалено мек.

Повече за: Зимният макиаж е супер!

За този външен вид препоръчваме

  • Loreal Color Riche La Palette Ombre

  • L'Oreal Paris Super Liner Superstar

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris Miss Baby Roll Waterproof

  • L'Oreal Brow Artist Xpert

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , тенденция, вечерен грим

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Топ 7 леки фон дьо тена за лятото

Важно е да изберем отличен летен фон дьо тен, който да държи грима на мястото си, но и да не пречи на кожата да диша. Представяме ти нашите седем фаво...