5 правила на красотата през зимата

Един от най-предизвикателните сезони, когато говорим за красотата, така бихме описали зимата, която, ту ни мъчи с ниските си температури, ту ни впечатлява с красотата си. Ниските температури са един от най-големите вредители на прекрасния външен вид, към който всички неспирно се стремим. Има обаче няколко простички правила, с които да си гарантираш по-лесно преминаване през този противоречив за нас и визията ни сезон.

Крем с UV защита


Той не е създаден  само, за да ни пази от силните слънчеви лъчи през лятото, той е разработен, за да бъде ползван целогодишно и зимата, въпреки студеното време. Да, кремовете, които предпазват кожата ни от UV лъчите ще направят много за теб и през най-трудния за кожата ни сезон. Дори и да не усещаш толлината на слънчевите лъчи, както през лятото, те достигат до твоята кожа с огромна сила през зимата, когато се отразяват в кристално белия сняг наоколо. Затова е важно всеки ден да използваш слънцезащитен крем, за да предпазиш кожата си от неблаготворното влияние на лъчите, които карат кожата ни да изсъхва, а ние… не искаме това.

Кремообразна пудра

Ниските температури успяват да изсушат много лесно кожата на лицето ни и макар, гримирайки се да използваме фон дьо тени и коректори, когато завършваме грима си често нанасяме прахообразна пудра. Тя дава страхотен финиш на макиажа ни, но доизсушава кожата и през зимата я кара да изглежда тебеширена. Премини към компактна кремообразна пудра, която съдържа в себе си повече масла, които да се погрижат за добрия финал на визията ни.

Масла за лице

Много от красавиците се притесняват да използват натурални масла за лице, защото се опасяват, че те ще омазнят допълнително кожата им. Това е истински мит, защото в действителност маслата, въпреки своята мазна структура, попиват в кожата и със своите натурални свойства и дават, това от което се нуждае тя. Маслата не омазняват допълнително кожата – те я овлажняват, подхранват и защитават – все свойства, който са много важни през струдените дни.

Използвай масло за къпане


В банята си винаги имаме душ-гел, който ни помага да изчистим  добре кожата си под душа. През зимата не само кожата на лицето и ръцете, но и тази по тялото ни изсъхва страшно много подложена на температурните условия, затова специалистите съветват да премахнем от дневната ни рутина душ-гела и да го сменим с масло за измиване. Такива вече се предлагат от всички големи брандове на пазара. То не образува пяна и по-скоро напомня на крем за тяло. Нанесено под душа обаче то помага кожата ни да не губи естествената си свежест.

Сън и храна

Имунната ни система през зимата рязко отслабва и, за да се грижим за здравето си е добре да се отдадем на спокоен сън, колкото се може по-често. Ако пък не ни остава много време за сън вечер, то трябва да опитаме да овладеем следобедното поспиване. Сънят засилва естествените сили на имунната ни система, а и ни прави по-красиви, като предотвратява шанса да имаме тъмни кръгове под очите. Много е важно и да се храним добре. През зимата е добре да наблегнем на храни с повече фибри – като варивата, например. Те са хранителни и много лесни за преработване. Витамините са от изключително значение, а ако съумееш да замениш кафето с чай – ще се радваш на по-красива кожа и по-здраво тяло. Нека не забравяме, че състоянието на тялото ни влияе пряко на начина, по който изглеждаме.

Повече за: 4 трика за перфектен фон дьо тен през зимата

За този външен вид препоръчваме

  • True Match L'Oreal Paris

  • L'oreal Paris True Match Compact Powder

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , зимен грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Научи се да се гримираш като професионалист: гримиране на устните

Професионалните гримьори казват, че перфектната форма на устните подразбира горната и долната устна да са еднакво големи на дебелина...