5 неща които не бива да правиш ако имаш суха кожа

За да предпазиш кожата си от изсушаване и раздразнения, нека те предупредим за 5 неща които не бива да правиш.  

1. Използваш твърде агресивни почистващи средства


Понеже почистването е най-важната стъпка в грижата,  задължително трябва да използваш продукт който нежно се грижи за кожата ти. Избери мицеларна вода и почистващ гел, предназначени за суха и чувствителна кожа.

2. Използваш средства с алкохол


Почистващите средства съдържащи алкохол могат вредно да въздействат върху кожата. Затова, преди да започнеш да използваш някой продукт, задължително прочети съставките му на етикетата.

3. Забравяш хидратиращия крем


Знаем че си заета, и често ти се случва сутрин да бързаш и се налага бързо да се гримираш, но старай се да не подминаваш нанасянето на хидратиращ крем. Хидратиращият крем осигурява необходимата влажност на кожата и я подготвя за нанасяне на грим. Нанасянето на хидратиращ крем отнема само една минута, а кожта ти ще ти е благодарна завинаги.

4. Прекаляваш с ексфолирането


Редовният пилинг наистина е ефективен начин за премахване на мъртвите клетки от повърхността на кожата, но полезността му е доказана само когато не се прекалява с него.  За да не допуснеш кожата ти да бъде раздразнена, достатъчо е да правиш пилинг на лицето един или два пъти седмично.

5. Не използваш слънцезащита


Използването на слънцезащита е важна за всеки тип кожа, особено за сухата. Ултравиолетовите лъчи предизвикват преждевременно стареене на кожата. Затова, докато опаковаж багажа за зимна почивка, не забравяй да сложиш в чантичката си и слънцезащитен крем.

Повече за: Събуди се с безупречна кожа

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive and Dry Skin

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Parsi Hydra Expert 24h Dry and Sensitive skin

    Поръчайте веднага
  • L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Wash Gel

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице, Pure Clay

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Борба с влагата: Най-добри aнти-фриз продукти за грижа за косата

Не позволявай усилията, вложени в изправянето и оформянето на косата ти, да бъдат напразни! Подбрахме най-добрите анти-фриз продукти, които ще позволя...