5 мита за гримирането

1. Червило и лак за нокти в един и същи цвят … хъм, не е необходимо.

Изобщо не е задължително лакът за нокти да е в същия цвят като червилото. Нещо повече. Те могат взаимно да се допълват, но идентичният нюанс оставя впечатлението, че сте положили твърде много усилия, за да съчетаете всичко до най-малката подробност. Разкрепостете се и действайте: нека да бъдат в подобни нюанси или пък напълно различни, но някак си взаимно допълващи се. Ярко червеното червило понася дори и натурален маникюр, а черният лак за нокти чудесно подхожда на nude грим. Към smoky eyes можете да носите и зелен маникюр. Гледайте цялостната картина, а не отделните детайли.

Повече на: Как да си сложим сенки като известните красавици 3-те забележителни цвята през тази есен

2. Руж под скулите? No, no.

Ружът присъства само на финала – ВЪРХУ скулите. Днес лицето се засенчва – с контуриране. С цвят, няколко нюанса по-тъмен от цвета на кожата ви, изтегляте линия, следваща формата на прочутите (засмукани) хлътнали бузи. Изтегляте по-тъмна линия (може и с бронзант), а върху скулите – по цялата им повърхност, полагате няколко нюанса по-светъл и тогава получавате желания хайлайтинг. Само на върха на скулите се полага руж в цвят, който придава свежест на лицето.

3. Подчертай очите или устните. Или и двете?

Smokey eyes (или т.нар. опушен поглед) МОЖЕ да се комбинира с червено червило! Окей, не очакваме все пак в този вид да се появиш на пазара в неделя. Но за някои специални случаи, ако се нанесат умело, съчетаят и носят по подходящия начин, могат да бъдат много добро решение за грим.

4. Червено червило и червена коса не вървят едно с друго. Кой го казва?

Червеното червило ВЪРВИ с червена коса! Само изберете подходящия нюанс червено червило. И ще получите двойно по-силен ефект. Всички тонове на червения цвят, съдържащ в себе си топли, оранжеви нюанси, ще подхождат чудесно. Може би елегантен намек за… Джулиан Мур!

Повече на: Червеното червило – кралицата на червилата

5. Устните трябва да се очертаят с по-тъмен молив. Така подхожда!

Всъщност не. Освен ако не използвате умело техниката ombre върху устните си. Гримьорите казват, че с червилото винаги върви молив в идентичен нюанс. И тъй като това невинаги е лесно изпълнимо, профи препоръката е да използвате молив в естествения цвят на вашите устни, и то към почти всички цветове червила, с изключение на най-светлите.

Повече на: Есента довя нови трендове в грима: Червилата, без които няма да можем да си представим този сезон

Свързани теми: грим , тенденция, дневен грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Торбички под очите: Сериозните врагове на свежия външен вид

Преди да се впуснем в начинанието за премахване на торбички под очите, нека първо разберем причините за появата им. Откриването на причината води до р...