5 грешки в грима, с които унищожаваме миглите си

Въпреки че често изобщо не го съзнаваме, през деня правим голям брой грешки, които влияят негативно на растежа и качеството на нашите мигли. За да могат във всеки един момент миглите ни да изглеждат съвършени и поддържани, е необходимо да им отделим специално внимание, а също и да използваме следните прости правила в ежедневните грижи за красотата. 

 

1. Използвате инструмента  за извиване на мигли след  нанасяне на спиралата. 

По този начин се образуват бучици, а миглите се втвърдяват и стават чупливи. Известната певица Майли Сайръс се сблъска с този проблем и откри, че дълго е използвала металния инструмент след нанасяне на спиралата и заради това миглите ѝ са станали крехки и чупливи, а честото повтаряне на тази грешка може да причини и неправилен растеж на миглите, които след това ще изглеждат неугледно.   

2. Грешно поставяте изкуствените  мигли 

Ако сте от дамите, за които вечерният грим не може да мине без изкуствени мигли, може би сте забелязали, че естествените ви мигли оредяват, дори падат. Това се случва след често и неправилно използване на лепилото за мигли, което предполага нанасянето му на няколко слоя, а също и след неправилното отстраняване на миглите. Никога не сваляйте изкуствените мигли с резки движения! Вместо това предварително нанесете масло за сваляне на грим по самия ръб на клепача, за да се размекне лепилото и след това нежно отстранете миглите. И помислете дали да не замените изкуствените мигли със спирала със същия ефект.

3. Не използвате подходящ  продукт за сваляне на грима  от очите. 

Препаратите на базата на масла най-лесно ще отстранят грима от очите, дори и ако използвате водоустойчива спирала. Подобни препарати не само че ефикасно ще премахнат замърсяванията, но и ще послужат като балсам за миглите и ще стимулират растежа им. Мицеларна вода, която комбинира вода и масло, може да бъде много добро решение. Трикът е в това най-напред с напоения тампон леко да притиснете окото, за да може клепачът и миглите да попият течността, а след няколко секунди нежно да дръпнете настрани. 

 

4. Използвате ежедневно  водоустойчива спирала. 

Какъвто и препарат за отстраняване на грима да изберете, свалянето на водоустойчивата спирала ще бъде доста по-трудно от обикновената. Така миглите ще започнат да падат, а освен това честото им търкане при отстраняване на водоустойчивата спирала не влияе добре на нежната кожа около очите. Затова използвайте водоустойчива спирала само за специални поводи и я отстранявайте с продукти на основата на масло.

5. Не спазвате правилна  хигиена.

Не отбивайте номера, когато става въпрос за сваляне на спирала, колкото и да ви се спи в този момент. Също както и при порите на лицето и фоликулите на косъмчетата могат да се запушат. Това може да причини инфекция, която може да предизвика падане на косъмчетата, а също и растежа им в различни посоки. Затова обърнете специално внимание на почистването на зоната около очите.

 

За този външен вид препоръчваме

  • The Falsies Push Up Drama Maybelline New York

  • Superstar L'Oreal Paris

  • Mega Volume Miss Hippie L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага
  • Grandiose Extreme Lancome

Свързани теми: спирала , грижа, очи

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Вярно е – гримът може да ни помогне да изглеждаме по-млади! Ето и как.

С помощта на тези прости трикове се научи как да поправяш грешките при гримиране, които състаряват лицето ни...