5 големи грешки, които правиш с молива за устни

Колкото повече моливът за устни се се популяризира, толкова повече грешки започваме да забелязваме по усмивките на представителките на нежния пол. Въпреки че този продукт е сякаш много лесен за употреба, той може да стане повод за няколко несъвършенства, които обаче има как да избегнеш. Внимавай в картинката, за да си изкусителна, каквато вярваме, че желаеш да бъдеш. Ето с какво трябва да внимаваш, когато хванеш молив за устни в ръка...

Твърде тъмно

Номер 1 грешка според нас е да използваш твърде тъмен молив, защото именно той ще направи устните ти да изглеждат много по-малки, а кой иска това въобще... Нашето предложение е дори да очертаеш устните с малко по-светъл цвят, който да се слее с основното ти червило. Така ще създадеш усещане за плъстност и обемн, които ще изненадат околните и ще ги очароват, разбира се.

Оставяш следи

Моливът е създаден, за да опише перфектните линии и да не опставя петънца по устните и всяка грешка извън очертанията на контура на усмивката изглежда много зле. Ако допуснеш такава я поправи с коректор, който съвсем леко да покрие местата, на които си кривнала.

Не толкова грубо

Както не искаш криви линии, така трябва да се пазиш и от много грубите и резки такива. Гримьорите съветват да избегнеш тази грешка като всеки път, когато остиш молива си да притъпяваш леко върха му. Твърде острият връх оставя много груби линии, които не стоят нежно, а усмивката… тя трябва да е приласкаваща.

Не очертавай отгоре

Много красавици мислят, че по този начин ще направят устните си по-обемни, но истината е, че очертавайки над естествената линия, само прави устните по-забележими и то не винаги по красив начин.

Твърде право не е добре

Да, някои представителки на нежния пол някак не съумяват да направят красиви очертания и по този начин устните им изглежда са очертани с прави линии и ъгли. Съветът на гримьорите е да опистваме усмивката си с леки и кратки движения, а не с непрекъснато движение с молива по устните.

Повече за: Молив за устни за начинаещи

За този външен вид препоръчваме

  • Loreal Paris Lip Liner Cafe de Flore

    Поръчайте веднага
  • Loreal Paris Lip Liner Perfect Red

    Поръчайте веднага

Свързани теми: червило, устни

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Фестивалът в Кан – история на червените стълби

Още от самото начало, когато по стълбите се изкачиха легендите на киното Одри Хепбърн, Брижит Бардо, София Лорен и Елизабет Тейлър...