4 тайни на гримьора - Грим за свеж поглед

Очите са огледало на душата но са и издайниците, които издават всяка следа от недоспиване. Прекалено забавно парти, среднощна Интернет сесия или нов епизод в любимия сапунен сериал...Сутрин, когато се събудите недоспиването от миналата нощ почва да си казва думата. Зачервени очи, подпухнали клепачи, торбички под очите – това са нещата които вълнуват или откровено дразнят всяка от нас. Ето защо решихме да ви разкрием 4 ценни трика с които си служат гримьорите, благодарение на които ще освежите погледа си.

Мигновена свежест

4 taini na grimiorite za svezh pogled

За да се отървете от подпухналите очи, поставете върху клепачите хладни компреси и ги оставете за няколко минути. Току що отрязани кръгчета краставица или изстудени лъжици също ще ви свършат работа. Съществуват и специални капки за очи известни като изкуствена сълза, които помагат на очите да заблестят, същевремено премахвайки сухата лигавица и осигурявайки достатъчна хидратация на окото. Приложете по една капка във всяко око преди нанасяне на грим, изчакайте няколко минути и ще забележите резултата.

Нюд, бяло и мат

С подходящи сенки очите ви ще възвърнат свежия си вид. Изберете сенки, с матов завършек и в нюанс от нюд цветовата гама и очите ви ще изглеждат по-будни и по-всежи. Всички нюд нюанси придават свежест към погледа, а малко количество хайлайтър върху скулите и подходящ коректор върху тъмните кръгове, доставят допълнителна свежест към цялата визия. Още един трик на гримьорите – бялата очна линия ще създаде илюзията за по-светли, по-будни и по-светли очи. Пробвайте тези хитринки в съчетание с любимия си грим, и ще забележите че следите от умора са заменени със свежест и сияние в очите ви.

Отворете широко очи

4 taini na grimiorite za svezh pogled

След като сте успяли да се справите със следите от умора под очите, идва ред на извивачката за мигли. Повдигнатите и извити мигли придават дълбочина на погледа и правят очите да изглеждат по-големи. Заложете на спирала която допълнително ще извие миглите ви, като се стараете да не прекалявате с напластяването на туша. Един или два пласта спирала върху миглите са наяълно достатъчни.

Отклонете вниманието

За да отклоните вниманието от проблемната зона, постарайте се веждите ви да бъдат добре оформени. За тази цел използвайте подходящ молив, гел или сенки за вежди с които да запълните празнините между косъмчетата.  Избирайте продукт в същия цвят или с един тон по-светъл от естествения цвят на веждите. За да омекотите тона на веждите си, минете веднъж с подходяща гъбичка отгоре.

Повече за: Магически лифтинг с грим

За този външен вид препоръчваме

  • Loreal Paris Paradise Extatic

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York The Nudes Palette

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Age Rewind

  • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очи, коректор, лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Последвай тенденцията: Кой тъмен нюанс за червило ти стои най-добре?

Преди да посегнеш към червилата в по-тъмни нюанси, не забравяй, че много фактори влияят на избора на идеалния нюанс...