3 трика за супер бързо гримиране

Събуждаш се почти в паника че закъсняваш за работа и нямаш достатъчно време за гримиране. Чудиш се какво да правиш – да проспуснеш коректора и скриването на тъмните кръгове под очите, издаващи бурната нощ, или да подминеш молива за вежди? Звучи като кошмар от който няма изход. Има, повярвай ни! В следните редове ще ти разкрием няколко хитринки за бързо и ефектно гримиране.

Без фон дьо тен

Всички сме съгласни че нанасянето на основа и фон дьо тен са задължителни стъпки за безупречен грим, но когато закъсняваш всяка минута е ценна. Предлагаме ти този път да се откажеш от тези продукти, но никак не се отказвай от коректора. Коректорите обикновено имат висока степен на покритие и способността да прекрият почти всички недостатъци – тъмни кръгове под очите, зачервявания дори и пъпки. Когато става дума за подходяща формула, изборът е изцяло твой. Кремообразните коректори се справят добре с прикриването на пъпки, но по-трудно се разнасят от тези с тена консистенция. Също така, остави четките и нанасяй продукта с пръсти. Ако все пак имаш нужда от лек матов завършек, използвай компактна пудра с която същевременно ще застопориш коректора.

Очен грим в две стъпки? Възможно е!

Макар че изключително ефектни, техниките за опушен грим, котешко око или cut crease, отнемат дота време. Освен ако не си професинален гримьор или изключително сръчна, по-добре е да забравиш за тези техники. Сенките с брокат или duo-chrome сенките ще направят очите ти неустоими без много труд и време. Очната линия определено придава уникално излъчване на погледа, но съветваме ти да не се впускаш в приключение с този продукт когато бързаш. Два пласта качествена спирала върху миглите са напълно достатъчни.

Вежди които издържат няколко дни


Веждите са най-важната черта на лицето и почти всяка от нас си мечтае за перфектни вежди които издържат няколко дни. Ако първото нещо, което ви идва наум е микроблейдинг, нашето предложение е да пробваш Brow Tattoo - самоотлепящ се гел за вежди от Maybelline, който запазва перфектната форма на веждите до 3 дни. Неговата иновативна формула го прави изключително лесен и удобен за използване, само в три стъпки – нанасяш, изчакваш и отлепваш. Формулата се задържа върху веждите до три дни след нанасяне, като цветът постепенно избледнява, без размазване. Brow Tattoo е с изключително нежна, щадяща косъмчетата формула. Забрави за японските методи на очертаване на веждите, защото от сега нататък изразът „събудих се така“ става реалност!

Не забравяй за...

Когато бързаш, не се захващай с молива за устни! Ако имаш подръка, използвай червило в неутрален цвят, гланц или балсам. Само няколко докосвания на бронзант ща придадат неустоима свежест на лицето ти, и ще подчертаят красивите ти черти. Избери подходящия за теб нюанс и можеш да си спокойна че си изпълнила мисията си „бърз грим“.

Повярвай ни, повече време ти е отнело четенето на този текст отколкото да пробваш тези лесни трикове.

Повече за: Грешките които допускаме когато бързаме

Свързани теми: грим , дневен грим , вежди

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Какво е илюминатор и как се ползва

Не е толкова трудно да постигнеш свежа и блестяща визия, когато имаш цял несесер с най-разнообразни гримове, но възможно ли е това само с един продукт...