3 бюти грешки, които да избягваме! by @makeupbuthow

Всички правим грешки от време на време и в това няма нищо лошо. Проблемът се появява, когато продължаваме да ги повтаряме или дори не знаем, че те са грешки.

3 beauty greshki koito da izbiagvame

1. Мръсни четки, апликатори и гъби за грим

Това е една от най-често допусканите грешки от моя страна! Миенето и почистването на четките понякога е досадно, но пък съществено важно. Употребата на мръсни четки върху лицето може да доведе до инфекции или появата на акне. Ако нямате време за почистването на всички четки или гъбички за грим, препоръчвам да се фокусирате върху тези, с които нанасяте течни и кремообразни продукти като фон дьо тен и коректор, тъй като те събират най-много бактерии.

2. Стискане на пъпки

Един лош навик, започнал още през тинейджърските години и който до ден днешен много от нас все още не могат да изкоренят. Стискането на пъпки или черни точки, понякога по-рано, от колкото трябва или пък с мръсни ръце или инструменти, води до инфектиране, създаване на цяла рана или неприятни петна, на които им отнема месеци да се заличат. Най-доброто решение за подобни проблеми е масло от чаено дърво или друг тип специален тоник или лосион с ретинол или силицилова киселина, с който да третираме проблемната зона и да изчакаме заличаването и без да я пипаме.

3. Споделяне на козметиката с приятелки

Въпреки, че изглежда съвсем безопасно и учтиво да услужим на приятелка в нужда, в действителност не е така. Ето защо: гримът е идеалната среда за развиването на бактерии. Въпреки, че използвате козметиката си ежедневно и вашето лице не е засегнато от тези бактерии, може би при приятелката ви няма да е така. Споделянето на козметиката за очи като очна линия и спирала може да доведе до очни инфекции, докато червилата и гланцовете могат да пренесат вируси и херпеси от вас на приятелката ви и обратно.

А вие? Допускали ли сте някоя от изброените грешки? Споделете в коментарите.

Ели

Повече за: 5 необичайни бюти трика

Свързани теми: грим , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да съчетаеш грима си с небрежен кок

В един момент несправедливо пренебрегнат, кокът най-накрая дочака своя голям come back, и сега отново е сред хитовите тенденции при прическите...