10 заповеди на перления грим

1. Не забравяй за хайлайтъра

Избрала си качествен фон дьо тен с матиращ ефект, изглаждащ тена, но въпреки това лицето ти изглежда вяло и безизразно. Трябва ти малко количество хайлайтър! Нанеси го по изпъкналата част от носа, по средата на челото и върху изпъкналата част от скулите. По този начин мигновено ще придадеш свежест на лицето ти и нотка разкош към цялостната визия.

2. Гланц за устни – само след пилинг


За да проличи блестящия ефект на гланца, задължително е преди прилагането му да направиш пилинг на устните си. Това ще  направи устните ти по-гладки а гланцът ще подчертае красотата им.

3. Перлените червила изискват добра основа

Едва ли има жена, която да не се страхува от разтичане на червилото. Този проблем има своето решение – преди поставяне на червилото задължително нанеси основа върху устните си. Основата задържа перленото червило в очертанията на устните и осигурява по-дълготраен ефект. И подсилва цвета му!

4. Коректор преди сенки

Перлените сенки превръщат обикновената визия в изключително шикозна. За да създадеш възможно най-ефектна визия, гримьорите препоръчват употребата на коректор преди прилагане на сенките. Използвай зеления коректор за да прекриеш вените по клепачите, а след това мини леко с коректора в неутрален тон за да подготвиш клепача за нанасяне на сенки.

5. Фон дьо тен – избирай правилно


При избора на подходящ нюанс, избирай фон дьо тен с перлени частици в нюанс максимално близък до цвета на кожата ти. Само правилно подбран нюанс може да ти гарантира максимално натурален финиш.

6. Избирай очна линия с тънък писец

Писецът на очната линия играе важна роля в създаването на перфектен очен грим. Избирай продукт с тънък писец който ти дава възможност за удобно и прецизно нанасяне. Така ще избегнеш очната линия да стои натрапчиво.

7.  Как се използва илюминатор

Илюминаторът е продукт предназначен за подчертаване на контурите на лицето. Приложен върху зоната на арката, областта на бузите и носа, илюминаторът осигурява изтънчена визия с красив завършек.

8. Не прекалявай с бронзанта

Бронзантът е чудесен продукт, придаващ онзи сияен вид на целуната от слънцето кожа. Но не бива да прекаляваш с количеството, защото рискуваш да изглеждаш ужасно. За естествена визия, нанасяй бронзанта върху участъците на лицето, които слънцето огрява естествено – челото, носа и скулите.

9. Ескпериментирай с опушения грим


Опушеният грим винаги е актуелен, в различни форми, наситеност, нюанси. Можеш да експериментираш с любимите си перлени снеки и да създадеш една динамична и закачлива визия.

10. Очна линия върху миглите – страхотна идея

Това е трикът, който прилагат известните гримьори за да добавят мигновен обем към миглите на топ-моделите. След като приключиш с прилагането на спирала,  нанеси върху миглите малко количество очна линия с перлен ефект. Това ще направи миглите ти по-обемни и по-плътни.

Повече за: Грим двубой – мат срещу блясък

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Sensational Liner

  Поръчайте веднага
 • Maybelline Color Sensational Vivid Hot Matte Laquer Tease

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , очна линия, очи, червило, устни, коректор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Кажи “довиждане” на сухите устни с новата матова формула за червило

Матови червила с нова формула, която изцяло ще промени мнението ти на този makeup тренд! Виж защо е тази колекция различна от другите!...