10 заповеди на компактната пудра

1. Хидратирането е най-важно


Бъди сигурна че си хидратирала кожата добре преди да започнеш с прилагнето на грим. Сухата, не овлажнена кожа не е добра основа за пудрата и тя лесно става на петна. Да не споменавам ефекта на маска...

2. Не подценявай важността на основата

Основата затваря порите, изглажда тена и оставя кожата свежа и гладка. Освен това, удължава дълготрайността на грима. Основата предотвратява разтичането и натруването на пудрата в разширените пори.

3. Избирай правилно

На пазара се предлагат различни видове компактни пудри. Минералните, прахообразните и транспарентите пудри могат да се използват за прекриване на зачервяванията по лицето, Компактната пудра е решение за всички момичета които се опитват да скрият недостатъците и несавършенствата по кожата, оставяйки я кадифено мека и свежа.

4. Внимавай с фон дьо тена

Само безупречно нанесен фон дьо тен може да ти гарантира че ще се възпозлваш маскимално от предимствата на компактната пудра. Равномерното разнасяне на фон дьо тена е от ключово значение за крайния резултат.

5. Не чакай прекалено дълго

Започни с прилагането на компактна пудра без да чакаш прекалено дълго фон дьо тенът изцяло да попие в кожата.

6. Правилен нюанс

Избирай компактна пудра в нюанс близък до естествения цвят на кожата ти. Използването на твърде тъмни или твърде светли нюанси разваля цялостната визия, и придава на лицето груб и натрапчив вид.

7. Използвай подходящ инструмент


За нансянето на компактна пудра можеш да използваш гъбичка, с която пудрата най-често се предлага. Според експерите, най-добре е да използваш голяма, плоска четка, която да ти помогне да прекриеш всички неправилности и ще разпредели равномерно пудрата.

8. Техниката е важна

Нанасяй продукта с четка и леки кръгови движения. Винаги започвай от Т-зоната, и от там продължи към останалите части.

9. Винаги подръка

Старай се винаги подръка да имаш компактна пудра, за да можеш във всеки момент да освежиш грима си.

10. Различни трикове


Нанеси малко количество компактна пудра върху клепачите, и ще предотвратиш разтичането на очната линия. Също така, за да придадеш внушителен обем на миглите си, мини леко върху тях с компактна пудра.  

Повече за: Как да изберем подходяща компактна пудра

За този външен вид препоръчваме

  • L'oreal Paris True Match Compact Powder

    Поръчайте веднага
  • Loreal Infallible Ultra Matte Powder

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , компактна пудра

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Металически сенки – идва ли краят на нюд визията?

За разлика от неутралните и естествени тонове, бляскавите клепачи са запазени за момичетата които експериментират с грима и се стараят да оставят впеч...