10-те заповеди на червилото

 

Червилото, като може би най-купувания и използван макиаж продукт, предполага, че ни е до болка познатo. Въпреки това и въпреки часовете прекарани в неговото нанасяне, все още някои красавици не разбират защо на техните устни дадено червило не „работи“ толкова добре, колкото на устните на приятелките. За всичко си има причина и спокойно можеш да я елиминираш ако внимателно прочетеш 10-те златни парила за перфектно изглеждащи устни с червило по тях. Наслади се на усмивката си!

#1 Ексфолирай

Сухите устни развалят изцяло червилото, каквато и формула да има то. Дори най-скъпото ти червило ще изглежда ужасно ако устните ти са сухи. Набави си захарен ексфолиант за устни, който ще премахне мъртвата кожа само за няколко минути.

#2 Овлажнявай

Красивите устни зависят от това дали се грижиш за тяхното овлажняване или не. Понеже знаем, че е нелепо да поставяш балсам под червилото ти предлагаме винаги, когато си у вас и не носиш грим да си слагаш балсам за устни, който се грижи за тяхната гладкост и пухкавост.

#3 Определи тона на кожата си

Няма точна формула или правило, които да докажат защо едно червило стои добре на някой, а на друг – не. Като за начало е важно да знаеш кои цветове са подходящи за твоята кожа. Тъмна, средна или светла – тоналността може да те насочи към правилните нюанси.

#4 Миксирай

Не се ограничавай! Поиграй си на макиаж майстор и ако не си доволна от определен цвят червило… просто го смеси с друг и ги разнеси и смеси добре. Понякога от един такъв експеримент може да се роди най-добрият тон, който си носила някога.

#5 Избери правилната формула

Вида червило, което използваш зависи от твоите лични предпочитания. Матовите червила са страхотни, но малко изсушават кожата, затова ако се оплакваш именно от сухи устни, посегни към по-кремообразно червило. Опитът най-добре ще ти покаже кое е за теб.

#6 Базата е важна

Тя ще осигури яркост и наситеност на цвета на червилото ти. Нанеси тънък слой от фон дьо тена ти върху устните и това е достатъчно, за да преминеш към нанасянето на цвета, който си избрала.

#7 Използвай молив

Ако искаш да си истински професионалист в нанасянето на червило, то запомни, че използването на молив за устни ще направи усмивката ти още по-неустоима. С него можеш да придадеш плътност и обем на устните ти, да създадеш оптическа илюзия, която да те накара да се чувстваш по-красива от всякога. Както винаги, те съветваме да заложиш на молив един тон по-тъмен от червилото ти.

#8 Никакво червило по зъбите

Как да се справиш с този проблем ли? Просто е, след като си нанесла червило лапни показалеца си. Да, това ще премахне ненужното количество продукт от вътрешната страна на устните, което най-често попада по зъбите ти.

#9 Салфетката!

За да си сигурна, че не прекаляваш с интензивността на червилото ти и напластяването на продукта върху устните ти, вземи една салфетка и я „целуни“. По нея ще остане всичко, което е излишно по устните ти.

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

#10 Запази старото червило

Когато любимото ти червило е свършило не го изхвърляй. Запали свещ и го подръж малко над нея, за да се стопли. Когато се загрее флаконът, по-лесно ще можеш а използваш остатъка от червилото, който повярвай ни, ще ти стигне поне за още 10 нанасяния.

Повече за: Топ 4 грешки, които допускаме с червилото

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Creamy Mattes Siren in Scarlet

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Color Sensational Vibrant Mandarin

  • Maybelline Color Drama Nude Perfection

    Поръчайте веднага

Свързани теми: червило, устни

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да се гримираш за лятна прическа

Новоизрастналата, неподдържана и цъфтяща коса, претърпяла същия стрес като нас, трябва да бъде преобразена...