10 начина очната ти линия да направи очите ти по-големи

Понякога, колкото и добри да сме в нанасянето на очната линия може да се окаже, че тя по-скоро прави очите ни притворени, а не големи и изразителни. Очите като на Бамби, или прелестните изразителни погледи на Дисни принцесите са напълно възможни с няколко внимателно премерени движения и добри познания в материята на очната линия.

Дори най-красивите очи няма да бъдат добре гримирани, ако имат тъмни кръгове или неравен тен, затова се постарай да спазиш тези 3 правила в подготовката преди да започнеш нанасянето на очната линия.

1. Започни с нанасянето на лек крем за околоочния контур с фомула за овлажняване. Именно тя прави нежната кожа около очите ти свежа и отпочинала.

2. Продължи с коректор, който да прикрие тъмните кръгове. Те се появяват от какво ли не –недоспиване, стрес, преумора, не достатъчно приети витамини. Коректорът е добро и бързо решение. 

3. Запази коректора в перфектно състояние през целия ден с помощта на пудра. Нанеси я директно върху него и по този начин ще си гарантираш добра издръжливост на грима. 

 

ВИЗИИ С ОЧНА ЛИНИЯ

1 Бял акцент

Набави си бяла очна линия с метални отблясъци и мини по крайчетата на клепача ти. Нанеси я на 1/3 площ, както на горния клепач, така и на долния. Концентрирай вниманието си върху перфектната извивка в края на очната линия, за да създадеш илюзията за по-отворено око.​​​​
 

2 Прасковена нотка


Очертай вътрешния ръб на долния ти клепач с молив в прасковен цвят. Именно той създава илюзията, че бялата част на очите ти се простира много по-далеч.​

3 По-малко очна линия

Нанеси много тънка линия в края на долния ти клепач като се старай да я направиш максимално близо до миглите ти. Остави горния клепач без очна линия и наблегни на спиралата. Това ще остави усещане за обем и мистичност.

4 Крайчета обърнати нагоре

Започни описването на много тъничка и деликатна линия на горния ти клепач. В края му създай извит нагоре край, така ще направиш отичте ти да изглеждат по-големи.
 

5 До половината път

Използевайки черна отна линия, започни от центъра на горния ти клепач и рисувай към външната му част, като направи линията дебела в самия й край. Удебелената очна линия в края създава оптическата илюзия, че окото ти продължава до края на самата линия.

 

6 Светли очертания

Набави си очна линия в синьо и с нея „оцвети“ по цялата дължината на клепача. Този цвят ще направи очите ти да изглеждат по-светли и бистри.
 

7 Lights up

Набави си бял молив за очи и очертай вътрешната им част, точно както обикновено правиш с черния молив. Извий добре миглите си и нанеси два слоя спирала за обем и удължаване. Тук не използвай очна линия, и без нея ще получиш магнетичен резултат.​​​​


8 Неутрална палитра

Смени черната очна линия с такава в кафяв тон или тъмната очна линия със светло сива, защото по-светлите и неутрални цветове „отварят“ окото и правят погледа ведър и свеж. Освен това са перфектни за ежедневно използване.


9 Не точно котешко око

Нанеси очна линия върху горния клепач в близост до миглите, но в края не извиивай линията нагоре, както е стандартното котешко око. Така ще създадеш форма на бадемовидно око.​​

10 Два тона очна линия

За тази визия ти  трябват два вида очна линия – една черна и една сива, например. Започни с черната и над нея нанеси сивата. Многопластовото нанасяне създава усещане за неповторима дълбочина.

Повече за: Трикове за блестящи очи

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Sensational Liner

    Поръчайте веднага

Свързани теми: очна линия, очи

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Козметични продукти, без които няма да можеш през този септември

Ако можем да разчитаме на прогнозите, очаква ни още едно циганско лято, затова септември е идеалното време да изпробваш козметичните продукти...