Правилно оформяне на ноктите

Красивият маникюр е стилен аксесоар допринасящ за самочувствието на всяка жена. За да имаш добре поддържани нокти не е нужно редовно да посещаваш салони за красота. Ние събрахме на едно място няколко основни стъпки, които трябва да следиш за да се радваш на красиви и добре оформени нокти.

Здравословен живот

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Здравословният начин на живот играе важна роля за здравето и перфектния вид на ноктите. Те са сред най-добрите индикатори за здравето. Включете в менюто си храни богати на витамини и минерали, особено през зимата и студените дни, когато ноктите стават уязвими и чупливи. Редовно изрязвайте и оформяйте ноктите си. Когато оформяте ноктите си, имайте предвид дължината и формата на пръстите, структурата на нокътната плочка и ръката. Нокторезачката е вашия съюзник, защото винаги може да я използвате да коригирате неправилностите.

Допълнителен съвет:

Бадемовата форма на ноктите става все по-популярна сред жените и на нея се спират все повече известни личности. Тази форма се постига много лесно, трябва само да ги изпилите съвсем леко отстрани. Ноктите с форма на бадем създават визуална представа за по-женствени и деликатни пръсти.

Освен обикновените пили за нокти, на пазара може да намерите и мултифункциоанлни пили, които могат да се използват за пилене, полиране, изрязване и почистване на ноктите.

След като оформите ноктите намажете ръцете си с крем. Върху ноктите задължително нанесете един слой основа, която подхранва и създава защитен филм по повръхността на ноктите. Ако не желаете да нанасяте лак, използвайте Essie First Base основата. Тя укрепва ноктите и им придава нежен и естествен блясък. Според професионалистите не бива да използваме лакове твърде често, и е добре понякога да оставим ноктите ни да дишат.   
 

 

A post shared by essie (@essiepolish) on

Допълнителен съвет:

Овалната форма на ноктите съчетава в себе си всички положителни характеристики на квадратните, кръглите и бадемовите нокти. Тази форма е изключително подходяща за лакове в тъмни нюанси. И най-важното, овалните нокти са изключително удобни за ежедневието и лесно се поддържат.

Основа – лак – топлак

След като приключите с лакирането, задължително нанесете един слой топлак. Essie предлага голямо разнообразие от продукти, от бързосъхнещи, до тези осигуряващи силен блясък и тн. Good to go топлакът е едно от решенията, и е изключително подходящ за всички заети момичета.

Повече за: Как да се лакирам правилно

За този външен вид препоръчваме

  • Essie Good to Go

    Поръчайте веднага
  • Essie First Base

    Поръчайте веднага
  • Essie Wicked

    Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , лак за нокти, essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

Тенденции в оформянето на ноктите за 2018

Тенденциите при маникюра се променят точно толкова често, колкото и при дрехите и грима. ...