Правилно оформяне на ноктите

Красивият маникюр е стилен аксесоар допринасящ за самочувствието на всяка жена. За да имаш добре поддържани нокти не е нужно редовно да посещаваш салони за красота. Ние събрахме на едно място няколко основни стъпки, които трябва да следиш за да се радваш на красиви и добре оформени нокти.

Здравословен живот

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Здравословният начин на живот играе важна роля за здравето и перфектния вид на ноктите. Те са сред най-добрите индикатори за здравето. Включете в менюто си храни богати на витамини и минерали, особено през зимата и студените дни, когато ноктите стават уязвими и чупливи. Редовно изрязвайте и оформяйте ноктите си. Когато оформяте ноктите си, имайте предвид дължината и формата на пръстите, структурата на нокътната плочка и ръката. Нокторезачката е вашия съюзник, защото винаги може да я използвате да коригирате неправилностите.

Допълнителен съвет:

Бадемовата форма на ноктите става все по-популярна сред жените и на нея се спират все повече известни личности. Тази форма се постига много лесно, трябва само да ги изпилите съвсем леко отстрани. Ноктите с форма на бадем създават визуална представа за по-женствени и деликатни пръсти.

Освен обикновените пили за нокти, на пазара може да намерите и мултифункциоанлни пили, които могат да се използват за пилене, полиране, изрязване и почистване на ноктите.

След като оформите ноктите намажете ръцете си с крем. Върху ноктите задължително нанесете един слой основа, която подхранва и създава защитен филм по повръхността на ноктите. Ако не желаете да нанасяте лак, използвайте Essie First Base основата. Тя укрепва ноктите и им придава нежен и естествен блясък. Според професионалистите не бива да използваме лакове твърде често, и е добре понякога да оставим ноктите ни да дишат.   
 

 

A post shared by essie (@essiepolish) on

Допълнителен съвет:

Овалната форма на ноктите съчетава в себе си всички положителни характеристики на квадратните, кръглите и бадемовите нокти. Тази форма е изключително подходяща за лакове в тъмни нюанси. И най-важното, овалните нокти са изключително удобни за ежедневието и лесно се поддържат.

Основа – лак – топлак

След като приключите с лакирането, задължително нанесете един слой топлак. Essie предлага голямо разнообразие от продукти, от бързосъхнещи, до тези осигуряващи силен блясък и тн. Good to go топлакът е едно от решенията, и е изключително подходящ за всички заети момичета.

Повече за: Как да се лакирам правилно

За този външен вид препоръчваме

  • Essie Good to Go

    Поръчайте веднага
  • Essie First Base

    Поръчайте веднага
  • Essie Wicked

    Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , лак за нокти, essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

Лак за нокти според цвета на кожата

Как да избереш лак за нокти според цвета на кожата, тъй като тя влияе на начина на който излгеждат ноктите ти...