Перфектен маникюр вкъщи by @makeupbuthow

Оформяне

Като първа стъпка е важно да започнем върху чисти нокти – ако преди това сте имали лак, премахнете остатъците с лакочистител и използвайте пила за да оформите желаната от вас форма нокти. Аз обичам да използвам два вида – по-груба пила за оформянето и скъсяването на ноктите, след което блок фина пила, с която да загладя вече изпилените повърхности.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on

Основа

След като сте оформили ноктите и почистили ноктите след изпиляването, следва да преминем към подготвянето им за лак. Нанесете основа – изключително важна стъпка, която не бива да пропускате. Тя ще изглади повърхността на ноктите, ще предотврати оцветяването им и ще направи лака да издържа по-дълго.  

Лак

След като дадете няколко минути време на основата да засъхне върху ноктите, преминете към лакирането. Повечето лакове макар и да са силно пигментирани като цвят, е добре да се нанасят в два слоя за по-равномерен вид.

Почистване

Вероятно на всеки му се е случвало при лакиране да излезе извън очертанията и да постави лак и върху кожата отстрани на ноктите. Ако това се случи – не се притеснявайте – има трик, който да ви помогне. Оставете лакът да изсъхне няколко минути преди да преминете към почистването. Използвайте скосена или тънка четка от изкуствен косъм, потопена в лакочистител, с която деликатно да премахнете лака от кожата. Така ще получите най-прецизен и професионално-изглеждащ резултат.

Топ лак

топ лак

Още една супер съществена стъпка – след като лакът ви изсъхне добре, нанесете топ лак. Той ще фиксира нанесеният цвят отдолу, ще придаде блясък и гланц на маникюра и ще го направи да издържа по-дълго върху ноктите. На снимката можете да видите и моят фаворит, а именно Essie Gel Setter Top Coatзасъхва супер бързо, придава гланц и издръжливост на маникюра.

Ще се радвам да разбера и вашите трикове за перфектен маникюр в домашни условия – споделете в коментарите.

Ели

За този външен вид препоръчваме

  • ESSIE Gel Setter Top Coat

    Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , essie

1/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

Грижа за ноктите на плажа

За да бъдат ноктите ви красиви и на плажа, те изискват специална грижа...